Martial Mourinhot és Solsjaert kritizálja

Anthony Martial kritikával illette a Manchester United korábbi menedzserét, Ole Gunnar Solskjaert, amiért túljátszatta őt, míg José Mourinhot azzal vádolja, hogy "nem adta meg a kellő tiszteletet" számára.


A 26 éves francia támadó remek formának örvendett Solskjaer első teljes idényében az Old Traffordon, a 2019/20-as szezon során ugyanis 23 gólt és 12 asszisztot jegyzett.

 

Azonban a norvég szakember rákövetkező szezonjaiban Martial egyre keveseb időt tudott a pályán tölteni, sorozatos sérülései miatt.

 

"Az elmúlt két szezon során állandóan sérülten játszottam. Az emberek nem tudták, de a Covid időszakot követő négy hónapban nem bírtam futni, Solskjaer azonban közölte velem, hogy szüksége van rám, így játszottam."

 

"Azzal, hogy nem bírtam futni, a játékom nagyon komplikálttá vált. És kritikákat kaptam - az edző viszont nem foglalkozott azzal, hogy ezt megossza a médiával. Természetesen az újabb sérülésem se maradt el és amikor visszatértem, már nem volt visszaút, nem játszottam többet."

 

"Ez nagyon rosszul érintett. Igazságtalanságot éreztem. Arra kértek, hogy áldozzam fel magamat a csapatért, de a háttérben semmibe vettek. Számomra ez majdnem felért egy árulással. Ezt pedig gyűlölöm. Lehet engem hibáztatni, de nem azért, mert színleltem."

 

Bár a menedzserek és a vezetőedzők felelőssége a kezdő tizenegy kijelölése, az erőnléti problémákkal küzdők játékra alkalmasnak nyilvánítása azonban a klubok orvosi stábjának feladata.

 

 

Martial becsmérlően beszélt a 2016 és 2018 között a United menedzsereként tevékenykedő José Mourinho vele kapcsolatos ténykedéséről is.

 

A portugál irányítása alatt Martial elvesztette kezdőcsapatbeli helyét, mellett pedig mezszámot is kellett cserélnie.

 

"Az egész a mezszámcserével kezdődött. A nyári szabadságom alatt egy üzentet küldött, arről érdeklődve, hogy nem szeretném-e a 11-es mezszámot, mert az milyen jó lenne amiatt, hogy korábban egy legenda, Ryan Giggs viselte" - folytatta a Mourinhoval való kapcsolatának ismertetését Martial.

 

"Elmondtam neki, hogy nagyon tisztelem Giggset, de szeretném megtartani a kilences mezszámot. Amikor visszatértem a klubhoz, akkor viszont láttam, hogy a mezszámom már a 11-es, szóval nem kezdődött igazán jól a közös történetünk! Azonnal tiszteletlen volt velem szemben." 

 

"Ő (Mourinho) beszélt rólam a sajtótájékoztatókon. Ő szerette ezeket a játszmákat, de azt is tudta, hogy kivel csinálhatja meg. Tudta, hogy én csak 20 éves vagyok, szóval ha én mondani fogok erre valamit, akkor én leszek az a fiatal, aki tiszteletlen az idősebbel szemben."

 

"A második Unitedes évemben a szezon első félében én voltam a csapat házi gólkirálya, majd ő (Mourinho) leigazolta Alexis Sanchezt, amely után nem igazán jutottam többet szóhoz. Ez rendkívül sokba került nekem. Ott lehettem volna a 2018-as világbajnokságon."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!