Crystal Palace 1-3 Manchester United

Nehezen, de végül két góllal nyert Ole Gunnar Solskjaer csapata a Crystal Palace otthonában.


Nagyon alacsony színvonalon kezdődött a találkozó, mindkét csapat rengeteg hibával játszott.

 

A Palace magasan megkezdte a védekezést, ami nagyon nem feküdt a manchesterieknek, ráadásul a középpályán Fred hihetetlen sok labdát eladott, ami szintén nem segítette a támadások építését.

 

Az első 15 perc csak 1-1 lövést hozott, először Lukaku tüzelhetett 7 méterről egy szögletet követően, de nem talált kaput. Nem sokkal később McArthur beadását Townsend küldte meg, de ő sem találta el a kaput.

 

Sajnos az első negyedóra után sem nőtt a színvonal, a kapukra semmi veszélyt nem jelentettek a csapatok. Bár a manchesteriek kicsit feljebb tudták tolni csapatukat, a hibák még mindig benne voltak a játékukban.

 

A félidő utolsó 15 perce kicsit megélénkült, ami köszönhető volt Lukaku 33. percben szerzett találatának is. Shaw iramodott meg, három védőt is megbolondított, a belga csatárhoz passzolt, aki 15 méterről okosan kilőtte a bal alsó sarkot.

 

 

Szinte azonnal egyenlíthetett volna a Hodgson-csapat, Townsend beadása szállt át a hosszúra, ahol ketten is érkeztek teljesen üresen, Schlupp fejelhetett, de kapu mellé bólintott.

 

Remek helyről végezhetett el szabadrúgást Solskjaer csapata, ám Young a sorfalba lőtt, így maradt az egygólos előny. Ami nem is változott a szünetig. A United megszerezte a vezetést és összességében megérdemelten vezetett a szünetben, hisz többet tett a gólért, mint ellenfele, még ha a manchesteri támadójáték sem volt mondható kiválónak.

 

Hamar helyzetbe került a vendégcsapat; egy perc sem telt el, amikor Lukaku passzát Dalot kapu elé tekerte, ahol érkezett Pogba, ám a francia csúnyán a kapu fölé fejelt.

 

Az 52. perc hozta meg a következő gólt: Young szöglete átszállt a hosszúra, onnan Smalling visszafejelt, majd Lindelöf is beleért fejjel, aki után Lukaku közelről a hálóba lőtt, 2-0 a Unitednek!

 

Feljebb kapcsolt a Palace, aminek a 66. percben meg is lett az eredménye, Schlupp átadását Ward juttatta De Gea kapujába, amivel szépítettek a hazaiak. A gól jót tett a Palace-nak, akárcsak a csere, amivel Meyer lépett pályára. 

 

A 74. percben Shaw szabálytalanságát követően szabadrúgáshoz jutott Hodgson csapata. Milivojevic vállalta el a pontrúgást, de ha centikkel is, a labda elkerülte a kaput. A következő percben a másik tizenhatos előtt vágták fel Sanchezt, amiért a United végezhetett el szabadrúgást. Pogba futott neki, bombáját a hazaiak kapusa csak kiöklözni merte.

 

Mindent megpróbáltak a hazaiak az egyenlítés érdekében, szinte csak a támadás járt a fejükben, ami révén kinyíltak, a United pedig kontrázhatott.

 

Egy ilyen kontra futott a 83. percben, Pogba a tizenhatos előteréből remekül ugratta ki Youngot, aki kisodródott helyről lőtt, a labda pedig a hálóban kötött ki. Nagyon kellett ez a gól, mert a hazaiak fölényben játszottak az utóbbi percekben.

 

A mérkőzés utolsó percei már nem hoztak izgalmat, kivéve talán James Garnernek, aki pályára léphetett a Vörös Ördögök színeiben. A fiatal középpályás Fredet váltotta.

 

Végül a United megérdemelten nyert és új rekordot állított fel, hiszen egymás után nyolc, idegenbeli meccset tudott megnyerni.

 

 

Premier League, 28. forduló
Crystal Palace 1-3 Manchester United
Selhurst Park

 

Vezette: Martin Atkinson

 

Palace: Guaita, Ward, Tomkins, Kelly, Van Aanholt(Kouyate 82.), McArthur(Meyer 61.), Milivojevic, Schlupp, Townsend, Batshuayi(Benteke 79.), Zaha
Nem használt cserék: Hennessey, Dann, Riedewald, Ayew

 

United: De Gea, Young, Lindelöf, Smalling, Shaw, Dalot(Bailly 77.), McTominay, Fred(Garner 90.), Pogba, Sanchez(Rashford 77.), Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Rojo, Pereira, Chong

 

Gólszerző: Ward 66' illetve Lukaku 33', 52', Young 83'

 

Sárga lap: Kelly illetve Sanchez, Shaw

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!