Fred: A PSG legyőzése a legjobb pillanatom itt

Szerdán este Párizsban a Manchester United történelmének egyik legnagyszerűbb napja született meg, a középpályás pedig eddigi legjobb mérkőzését játszotta a Vörös Ördögök színeiben.


Frederico Rodrigues de Paula Santos, vagy ahogy mindenki ismeri, Fred a United csapatában Scott McTominay mellett játszott, miután a keretet komoly sérülések hátráltatták. Nem számíthattak sok jóra Marco Verratti és Julian Draxler játéka okán, akiket még Marquinhos támogatott hátulról.

 

Fred megállította Kylian Mbappét, akárcsak Angel Di Mariát és ő is követte a támadást, mely végén büntetőt kapott a csapat, melynek értékesítése jelentette a továbbjutást.

 

"Nagyszerű meccsünk volt" - nyilatkozta Fred a találkozó után az ESPN-nek. "Nagyon boldogok vagyunk ma este. Egész meccsen a labda után futottunk. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de azt is tudtuk, hogy megvan bennünk a kellő tudás és alázat a győzelemért."

 

Nem csak a csapatnak, Frednek is kellett egy remek teljesítmény.

 

"Ez volt a legszebb pillanatom azóta, hogy a Manchester Unitedhez igazoltam" - folytatta a klub negyedik legdrágább igazolása. "Úgy érzem, jó meccsem volt. Régóta nem játszottam így: két meccs egymás után. Nagyon örülök. Továbbra is így szeretnék játszani, meccseken szerepelni."

 

"Nem lepett meg, hogy nyertünk. Az egész csapat jó volt. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de mi vagyunk a Manchester United. A PSG tudta, bármi is történt az első találkozón, mi akkor is a Manchester United vagyunk. Még úgy is, hogy tele vagyunk sérültekkel. Így hívnak minket. A világ minden táján ismernek minket. Csodás volt, hogy egy ilyen helyen nyertünk."

 

Frednek eddig nehéz első szezonja volt Angliában, csak 18 mérkőzésen játszott, 13 alkalommal volt a kezdőcsapat tagja, köztük a szezon első három találkozóján, míg az utolsó három meccsből kétszer, a Crystal Palace és a PSG ellen. Utóbbi az a gárda, melyet elutasított a Unitedért. Az eddigiek láttán a United szurkolóinak nehéz lehetett elhinni, hogy a párizsi klub és a Manchester City is akarta őt. Az Everton és a Bournemouth elleni győzelmek után, melyeken kezdőként szerepelt, Fred csupán 81 percet kapott a lehetséges 1440-ből a bajnokságban, mire végre ismét pályára léphetett a Palace ellen.

 

"Nehéz hónapok voltak. Nem játszottam. Rengeteg dologra gondoltam közben, de Ole nagyon sokat segített. Sokszor beszélt velem, akárcsak Michael Carrick. Ezek a dolgok megnyugtattak és azt gondoltam, minden megváltozhat körülöttem. Hisznek bennem, érzem is ezt. A hitük jogos, mert ma megmutattam, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen is tudok játszani, jól játszani."

 

 

"Nagyon boldog vagyok, egyre magabiztosabb vagyok."

 

A drukkerek azt láthatták, hogy folyamatosan kérte a labdát a középpályás, aki elmondta, a feladata az, hogy a védelmet összekapcsolja a támadásokkal, szereljen és visszaszerezze a labdákat. Bár vannak hibák a játékában, több perc egyre biztosabb teljesítményt, egyre jobb formát adna neki.

 

Azzal, hogy a United még áll az FA-kupában és a BL-ben, mérkőzésekből nem lesz hiány és vannak olyanok, akik hisznek benne.

 

"Amikor a United leigazolta őt, azt gondoltam, jó lépés volt" - nyilatkozta az egykori Vörös Ördög, jelenleg a Nantes csapatát erősítő Fabio da Silva. "Néztem őt, amikor még a Shahtarban focizott a Bajnokok Ligájában és azt gondoltam, tökéletes lenne a United számára. Egy box-to-box játékos, aki a pálya minden pontján felbukkan. Darren Fletcher volt ilyen."

 

"Fred gyors és agresszív: két olyan tulajdonság, amelyeknek meg kell lennie, ha angol fociban akarsz érvényesülni. Agresszivitás nélkül nincs esélyed ott."

 

"Olyan volt, mintha valami visszatartotta volna. Talán az érte kifizetett magas ár, ami nem a játékos döntése amúgy. Talán az elején lejátszott néhány gyengébb meccs, amelyek befolyásolták önbizalmát. Ne felejtsd el, egy új országban van, ahol nem ismeri a nyelvet. Tapasztalatból mondom. Nehéz dolog, amikor el akarod mondani az érzéseidet, de nem tudod teljes mértékben megtenni."

 

"De megvannak benne azok a tulajdonságok, melyek révén remekelhet a Unitedben, ezt a PSG ellen meg is mutatta. Soha nem volt gondom azzal, ha egy brazil a Man Unitedben játszik."

 

Még ha nem is játszik, Fred mindig ott van a stadionokban, amióta Solskjaer átvette a csapatot, hiszen a szurkolók beleírták a nevét az 'Ole's at the Wheel' dalocskájukba.

 

"Kedvelem" - mondta mosolyogva.

 

Többet szeretne játszani, hogy még többször hallhassa a pályán, de szerdán megtette ezt, a United pedig felborította az esélyeket a párizsi esőben.

 


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!