HIVATALOS: Véglegesítették Solskjaert

A Manchester United hivatalosan is bejelenti, hogy a klub egykori csatára, jelenlegi megbízott menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer három éves szerződés keretében végleges megbízatást kapott.


Solskjaer 1996 és 2007 között 366 mérkőzésen 126 gólt szerzett játékosként a United színeiben, emellett pedig a klub tartalék együttesét irányította edzőként 2010-ig. 2018 december 19-én nevezték ki megbízott menedzsernek, amelyet követően első nyolc mérkőzését megnyerte a klub kispadján. Eddigi 19 mérkőzésének mérlege 14 győzelem, két döntetlen, a Premier League-ben pedig kinevezése óta több pontot gyűjtött csapatával, mint bármely más klub ezen időszak alatt.

 

"A megérkezésem első napjától kezdve otthon érzem magamat ennél a különleges klubnál" - kezdte Solskjaer.

 

"Megtiszteltetés volt a Manchester United játékosának lenni és hogy aztán itt kezdhettem meg edzői karrieremet. Fantasztikus élmény volt az elmúlt néhány hónap és szeretnék az összes edzőnek, játékosnak és stábtagnak köszönetet mondani az eddig végzett munkájukért. Ez az a feladat, amelyről mindig is álmodtam, ezen túl pedig izgatott vagyok annak lehetőségétől, hogy hosszú távon is vezethetem a klubot, amely remélem olyan sikereket hoz majd, amilyeneket a lenyűgöző szurkolóink érdemelnek."

 

 

Ed Woodward, a Manchester United ügyvezető alelnöke így kommentálta a norvég szakember végleges kinevezését:

"Ole decemberi, megbízott menedzseri munkavállalása kezdete óta elért eredményei magukért beszélnek."

 

"A teljesítményen és az eredményeken túl Ole rengeteg játékosként és edzőként összegyűjtött tapasztalatot is magával hozott, kiegészítve azzal a vággyal, hogy lehetőséget adjon a fiatal játékosok bemutatkozására, és mély ismerettel, amivel rendelkezik a klub kultúrája tekintetében. Ezek értelmében ő a megfelelő személy arra, hogy a Manchester Unitedet előrébb vigye."

 

"Szeretnék köszönetet mondani Olenak és edzői stábjának mindenért, amit eddig tettek és egyben gratulálok a nagyon megérdemelt kinevezéséhez. A szurkolók és a klubnál mindenki mögötte áll ahhoz, hogy oda vezessen minket, ahol lennünk kell és segítsen új fejezetet nyitni a történelmünkben."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!