Cole: Rashford köré kell építeni a Unitedet

Andy Cole szerint az elkövetkezendő években Marcus Rashfordnak kell lennie a Manchester United gyújtópontjának.


Az angol válogatott támadó góllal tette emlékezetessé Ole Gunnar Solskjaer menedzseri véglegesítését szombaton délután a Watford elleni 2-1-es győzelem során.

 

Találatával folytatódott a Solskjaer Old Traffordra érkezése óta tartó reneszánsza, a Vörös Ördögök legendás, Triplázó csapatának emblematikus tagja, Andy Cole szerint pedig a United jövőbeli csapatait a 21 éves játékos köré kell építeni.

 

"Rashford a világ minden szükséges képességével rendelkezik, de azt meg kell említenünk, hogy az önbizalma csorbát szenvedett és egyre kevesebb és kevesebb lett a korábbi menedzserek irányítása alatt" -  kezdte Cole a Sky Sports Monday Night Football című műsorában.

 

"Ole megérkezése után azt mondta neki, 'mindannyian tudjuk mennyire jó vagy, csak higgy magadban', ő pedig pontosan így is tett."

 

"Amikor Rashford először bekerült a felnőtt csapatba, már mindannyian tudtuk, hogy mire képes. Volt olyan időszak, amikor attól a szinttől egy kicsit eltávolodott, de most visszatért ahhoz, amiben nagyon jó."

 

Amikor arról kérdezték, hogy Solskjaernak a saját nevelésű játékos köré kellene-e építenie csapatát, Cole így felelt:

"Ő még egy bébi, persze, hogy igen."

 

 

"Nemrég azzal állt elő, hogy készen áll új szerződést aláírni, ezzel pedig mindenki számára egyértelművé tette, hogy nem rövid, hanem hosszú távon is maradni akar a klubnál."

 

"A helyi srácok köré kell építeni a csapatot, nekem volt szerencsém mindezt megélni a Manchester Unitednél. Rashford a klubot egyik leghosszabban szolgáló játékos lesz."

 

Cole öt szezonon keresztül, a '90-es évek közepétől a 2000-es évek elejéig egy csapatban játszott Solskjaerral a Unitedben.

 

A páros kulcsfontosságú gólokat szerzett az 1998/99-es Triplázáskor, amelyre jó példa, hogy míg Cole gólja a Premier League elsőséget biztosította, addig Solskjaer a Bajnokok Ligája győzelmet érő találatot jegyezte.

 

 

Cole úgy érzi, Solskjaer megérdemelte végleges kinevezését az Álmok Színházában és biztos benne, hogy képes lesz visszahozni a klub életébe a korábbi dicsőséges időszakot.

 

"Nagyon izgatott vagyok Ole miatt" - tette hozzá.

 

"Fantasztikus mióta a klub élére került, hozta azokat az eredményeket, amire a csapatnak szüksége volt, a játékosok pedig olyan teljesítményt nyújtanak, amilyen elvárható tőlük, ez pedig talán a legfontosabb dolog mind közül."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!