Mit kér majd Ole csapatától a Nou Campban

Ole Gunnar Solskjaer felfedte, melyik az a fő terület, ahol a Manchester United játékosainak javulni kell a Barcelona elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóján.


Már túl vannak a Vörös Ördögök a felkészülés minden elemén a kedd esti nagy Nou Campbeli összecsapást megelőzően, amelynek 1-0-s hátrányban vágnak neki a múlt heti, Old Traffordon elszenvedett vereségüket követően a spanyol bajnoki listavezető ellen.

 

A katalán óriás legutóbbi 30 hazai mérkőzésén nem talált legyőzőre a Bajnokok Ligájában. Ráadásul 38 alkalomból 36 esetben továbbjutottak az európai kupasorozatokban, amikor idegenben megnyerték a párharcok első felvonását, legutóbb pedig a 2012/13-as szezonban a Bayern München elleni elődöntőben szenvedtek vereséget a kieséses szakaszban otthonukban.

 

Bár a Barcelona megvillantotta vitathatatlan minőségét Manchesterben, Ole hiszi, hogy csapatában több van az egy héttel ezelőtt látottnál és arra sarkallja játékosait, hogy nőjenek fel az előttük álló feladathoz a világ egyik legnagyszerűbb sportlétesítményében rendezendő mérkőzésre.

 

"Minőségileg javulnunk kell a támadó harmadban" - kezdte a norvég szakember a MUTV-nek.

 

"Beadások és a befejezések tekintetében is."

 

"Talán több hitre van szükségünk azt illetően, amit csinálunk - túlzottan tiszteltük ellenfelünket az első negyedórában és nem igazán tudtuk megszerezni tőlük a labdát."

 

"Pedig volt is néhány helyzetünk - Rashy [Marcus Rashford] mellé szálló szabadrúgása illetve Paul [Pogba] és Rashy összjátéka is a kapuban köthetett volna ki, így a vezetőgóljuk előtt, akár 1 vagy 2-0 is lehetett volna a javunkra."

 

 

A Barcelona hazai pályán már szenvedett vereséget a szezon során - a Real Betistől 4-3 arányban még novemberben - tehát nem verhetetlenek.

 

Még ha ez egy újabb nehezen teljesíthető küldetés is a United számára, az előző körbeli Paris Saint-Germain elleni továbbjutás erősíti azt az optimizmust, hogy bármi megtörténhet ezen az estén.

 

"Aköré fogjuk építeni az önbizalmunkat, a hitünket és a játékunkat, hogy továbbjussunk" - tette hozzá Solskjaer.

 

"Meg kell nyernünk ezt a meccset."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Barcelona - Manchester United

Bajnokok Ligája negyeddöntő 2. mérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!