Manchester United 0-2 Manchester City

A Vörös Ördögök ezúttal is kikaptak, ezúttal hazai pályán, városi derbit bukott a Solskjaer-csapat.


Ole Gunnar Solskjaer öt helyen is változtatott az Everton elleni kezdőcsapathoz képest és háromvédős felállással küldte ki játékosait.

 

Nagyon óvatosan kezdődött a találkozó, sok hibával játszott mindkét alakulat. Az első tíz perc leginkább Kompany két szabálytalan megmozdulásáról szólt, elsőért még csak szabadrúgást sem kaptak a hazaiak, másodikért - amikor feltartotta Rashfordot - viszont sárga lapot kapott a belga.

 

A 11. percben remek letámadással labdát szereztek a hazaiak és Pogba lövését kellett fognia Edersonnak. Három perccel később Sterling lövése gurult a kapu felé, Smalling beleért, a játékszer irányt változtatott, De Gea visszaért és vetődve hárított.

 

Az első 15 perc után Pogba remek hosszú labdáját Lingard lőtte meg azonnal, de nem talált kaput az angol. Nem sokkal később Fred labdavesztése után Bernardo Silva lőtt távolról, De Gea kiütötte a kemény, de középre tartó lövést. Ebből kontrázott a vörös fél, Lingard ugratta ki Rashfordot, de Ederson mentett a csatár elől, aki át is esett a kapuson, ápolni kellett őt.

 

 

Továbbra is nagyon sok hibával játszott mindkét gárda, amiatt nem is alakultak ki helyzetek. Bár a United tűnt kicsit veszélyesebbnek, legalábbis a támadások építésében ezt lehetett látni, ám az utolsó harmadban nem jöttek a pontos átadások.

 

A 44. percben Gündogan, Silva és Agüero is lőhetett volna egy támadás során, de végül Sterling tüzelt, a lábak között elsuhanó labdára De Gea vetődött rá - nagy védés volt. Egy perccel később Agüero lőtt jobbról, a labda elsuhant a kapu előtt, senki nem érte el középen.

 

Nem született gól az első játékrészben, egyik csapat sem akart hátrányba kerülni, ez volt az elsődleges a 45 perc során.

 

Fordulás után a City-nek komolyabb védekezést kellett bemutatnia, a hazaiak jól járatták a labdát, ám a tizenhatoson belülre nem nagyon tudtak bejutni. Közben Guardiola kényszerű cserére kényszerült, miután megsérült Fernandinho. Ezzel kicsit nyitottabbá válhatott a vendégek középpályája, akik az 53. percben közel jártak a gólhoz. A tizenhatos bal oldalán támadott Silva és Sterling, de a beadást Lindelöf kivágta, nagyot mentve Agüero elől.

 

A következő percben megtört a jég, sajnos nem a United talált a kapuba - Bernardo kapott labdát, Shaw behátrált, amit a támadó kihasznált és ellőtte a labdát, amit De Gea nem ért el, ez becsorgott a bal alsóba, 1-0 a Citynek.

 

 

Két perccel később egy csodás támadás végén Agüero lövése pattant ki a kapufáról a pályán kívülre.

 

A kapott gól után feljebb jött a United, Lingard előtt adódott lehetőség, de talán még őt is meglepte, hogy a védő nem találta el a labdát, amit aztán ő sem tudott meglőni.

 

A 62. percben Bernardo rúgta fel Pogbát...kiváló helyről lőhetett szabadrúgást a United. A labda mögé Fred és Pogba állt, utóbbi lőtte el, de a sorfalról levágódott a játékszer.

 

Négy perccel később lekontrázta a City a Unitedet - Sterling indult meg, Agüeróval Smalling és Darmian is ment, így Sane üresen maradt, nem is hibázott, 2-0 már a vendégeknek. Borzalmas védekezés volt!

 

A csereként beállt Lukaku az alapvonalról tette középre erősen, Ederson védett, a kipattanót Lingard nem tudta kapura tenni.

 

A hazai aktivitás nem sokáig tartott, a City tökéletesen kézbe vette a meccs irányítását ismét és nem engedte, hogy Solskjaer gárdája fenyegetést jelentsen.

 

Az utolsó percek teljes City-fölényt hoztak, Pogbáék csak kergették a labdát. A 4 perc ráadásban sem történt semmi érdemleges, a United ismét kikapott, a City pedig a tabella élére állt.

 

 

Premier League, 31. forduló
Manchester United 0-2 Manchester City
Old Trafford, 74431 néző

 

Vezette: Andre Marriner

 

United: De Gea, Lindelöf, Darmian(Sanchez 83.), Smalling, Young, Shaw, Pereira(Lukaku 72.), Fred, Pogba, Lingard(Martial 83.), Rashford
Nem használt cserék: Romero, Mata, Dalot, Matic

 

City: Ederson, Zinchenko, Kompany, Laporte, Walker, Gündogan(Danilo 89.), Fernandinho(Sane 51.), David Silva, Bernardo Silva, Sterling, Agüero(Jesus 89.)
Nem használt cserék: Muric, Mahrez, Otamendi, Foden

 

Gólszerző: Bernardo 54', Sane 66'

 

Sárga lap: Pereira, Shaw illetve Kompany, Zinchenko

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!