Manchester United 0-2 Cardiff City

A United hazai pályán szenvedett vereséget a már kiesett Cardiff City-től.


Ole Gunnar Solskjaer a kezdőcsapatba nevezte Mason Greenwoodot, aki ezzel a legfiatalabb játékos lett, aki a Manchester United színeiben kezdőként lépett pályára Premier League összecsapáson. Eddig Federico Macheda vezette ezt a rangsort 17 évvel és 253 nappal. Érdekesség, hogy Marcus Rashford negyedik volt ezen a listán, ő 18 évesen és 127 naposan játszott először kezdőként a PL-ben. Greenwood ma 17 évesen és 223 naposan átírta ezt a rangsort.

 

A 3. percben Lingard passza után Pereira lőtt 15 méterről, de egy védőn megpattant a labda, ami így a jobb kapufa mellett elsuhanva elhagyta a játékteret.

 

Az első 10 perc legnagyobb helyzete volt az, a csapatok sok hibával játszottak, de legalább lelkesedést lehetett fellelni több játékos esetében is.

 

A 12. percben remek támadást vezetett a hazai gárda, Lingard passzolt Greenwoodhoz, aki Pereirát hozta játékba. Andreas felnézett, látta, hogy Mason remekül befut a védők mögé és oda is tálalt, azonban a fiatal csatár fejesét szögletre tolta Etheridge.

 

Három perc múlva Rashford átlövésénél kellett hárítania a Cardiff kapusának. A United kezdte kiépíteni egyre nagyobb fölényét, miközben a vendégek egyre kevesebb időt tudtak eltölteni a Vörös Ördögök térfelén.

 

Tizenhét perc telt el, amikor Pogba indította Rashfordot, az angol csatárt nem érte utol egy védő sem, de lövése elkerülte a kaput, maradt a 0-0.

 

 

Lövésig jutottak a vendégek: történt mindez a 19. percben, egy szépen kipasszolt támadás végén Zohore próbálkozását védte De Gea.

 

A félidő felénél felpörögtek az események. Dalot belépője után tizenegyeshez jutott a Cardiff, amit Mendez-Laing magabiztosan értékesített.

 

Szinte azonnal válaszolhatott volna a United, kétszer is. Először Lingard nagyszerű megindulása után Greenwood lövése pattant meg egy védőn, Etheridge reflexei a helyén voltak, beleért a labdába, ami így a kapufáról pattant vissza mezőnybe. A következő helyzet Lingard előtt adódott, bombáját azonban védte Etheridge.

 

Nem állt le a manchesteri alakulat, Greenwood tört be a tizenhatosra a jobb oldalon, középre gurított, Pogba nem érte el a labdát, ám a hosszún érkezett Dalot, a portugál lövése azonban a kapu fölött elszállt.

 

A 37. percben egy gyors kontrával futott végig a United, Rashford vezette a labdát, majd Greenwoodot játszotta meg, aki azonnal lőtt, de csak oldalhálót talált.

 

Három perccel később közel járt a 2-0-hoz a Cardiff. Murphy a tizenhatos előterében kapott labdát, teljesen üresen volt, bőven volt ideje arra, hogy megnézze magának a hosszú felsőt, remekül tekerte el a játékszert, ám De Gea zseniálisan tolta azt a léc fölé.

 

A szünetig már nem történt változás, hiába a fölény, mégis a Cardiff vonulhatott előnnyel az öltözőbe.

 

Ole Gunnar Solskjaer változtatott, lehozott egy védőt, helyette felküldött egy támadót. Jobban kezdte a félidőt a United, előbb Dalot lőtt egyet, majd Rashford kiugratását Martial vette át, ám elesett Morrison hathatós közreműködésével, Moss játékvezető azonban nem ítélt semmit.

 

Hiába a jobb kezdés, megint a Cardiff szerzett gólt: egy jobboldali bedobásnál McTominay képtelen volt szerelni, Murphy elé került a labda, Smalling sehol nem volt, így a támadó középre gurított, ahol érkezett Mendez-Laing és közelről a hálóba passzolt, 0-2!

 

Az 59. percben Martial távolról próbálkozott, de Etheridge hárítani tudott, még ha szerencséje is volt, hogy nem kapuba pattant róla a labda.

 

A 64. percben majdnem 0-3 lett. A vendégek kapusa saját térfelének feléről ívelte fel a labdát, Smalling és Dalot szinte csak állt, míg Reid rástartolt a labdára, lövése azonban - ha centikkel is, de - elkerülte a kaput. Hihetetlen gyenge pilléreken állt a hazai védelem.

 

Húsz perc volt hátra, amikor Pogba lövésénél Etheridge-nek kellett nagyot védenie.

 

A 73. percben Rashford cselezgetett, majd beadását Greenwood fejelte meg, de elkerülte a kaput. A fiatal csatárnak már 4-5 jó helyzete volt ezen a mérkőzésen.

 

Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Rashford tört be a tizenhatosra, lövése azonban a kapu fölött hagyta el a játékteret.

 

Lingard is próbálkozott, de ő sem talált kaput. Nagyon kínkeserves meccs volt ez is, hiába a fölény, semmi nem sikerült.

 

A 87. percben megint közel járt a gólhoz Greenwood, legalábbis a kapuhoz közel járt, azonban Rashford beadásáról lemaradt, így ezúttal sem sikerült gólt szereznie.

 

A négy perc ráadás sem hozott már gólt, maradt a 0-2. Ezzel lezárult a 2018/19-es szezon, mely nem kerül be a történelemkönyvek legkedvesebb oldalaiba.

 

Premier League, 38. forduló
Manchester United 0-2 Cardiff City
Old Trafford, 74457 néző

 

Vezette: Jonathan Moss

 

United: De Gea, Young, Jones(Martial 46.), Smalling, Dalot(Valencia 74.), Pereira(Gomes 74.), McTominay, Pogba, Lingard, Rashford, Greenwood
Nem használt cserék: Romero, Mata, Fred, Garner

 

Cardiff: Etheridge, Peltier, Bruno, Morrison, Bennett, Bacuna, Gunnarsson(Richards 58.), Murphy, Mendez-Laing(Hoilett 80.), Reid, Zohore(Ward 78.)
Nem használt cserék: Murphy, Cunningham, Harris, Healey

 

Gólszerző: Mendez-Laing 23' (büntető), 54'

 

Sárga lap: Pereira, Pogba, Lingard illetve Bacuna, Murphy

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!