Ole: Nem érdemeljük meg a szurkolóinkat

Ole Gunnar Solskjaer elmondása szerint "zavarban volt" azáltal, hogy a Manchester United szurkolói megtapsolták játékosaikat a Cardiff City ellen hazai pályán 2-0-ra elveszített szezonzáró bajnokit követően.


Egy kimondottan csalódást keltő szezon végén a Vörös Ördögök minden korábbinál nagyobb mélységeket jártak meg a Premier League zárófordulójában, amikor a már kiesett Cardiff City-től szenvedtek vereséget az Old Traffordon.

 

A United legutóbbi 12 mérkőzésén nyolcadik vereségét szenvedte el azáltal, hogy Nathaniel Mendez-Laing kétszer is eredményes tudott lenni ellenük, így hatodik helyen végeztek a bajnoki tabellán, 32 pontos hátrányban a bajnoki címét megvédő Manchester City mögött.

 

Solskjaer tisztában vele, hogy ekkora távolság leküzdése hatalmas feladatnak ígérkezik számukra, de magabiztos azt illetően, hogy a következő szezonban talpra tudnak állni.

 

"Mi nem az a klub vagyunk, amelynek a 6. helyen kellene végeznie" - kezdte a norvég menedzser a Sky Sportsnak.

 

"Jelen pillanatban még itt tartunk, de készen állunk ennek a megváltoztatására, ahogyan ma arról a szurkolóink is tanulságot tettek."

 

"Kissé zavarba ejtő volt a pályáról lesétálva megtapsolni őket úgy, hogy közben ilyen támogatásról biztosítanak minket. Ez ennek a klubnak az alapja, amely nagyszerű és újra vissza fogunk térni oda, ahova tartozunk."

 

"Soha nem lehet előre tudni, hogy hova fogunk eljutni, de az egyértelmű, hogy most hatodikok vagyunk, mi pedig nem itt akarunk tartani. Minden azon múlik, hogy össze tudunk-e hozni egy átgondolt rendszerrel rendelkező csapatot, amelyhez megfelelő játékosokat tudunk párosítani és különböző tényezők is egybevágnak."

 

"Jó játékosaink vannak, akik nagyon nehéz szezonon vannak most túl, annak pedig különböző okai vannak, hogy miért nem volt jó idényük. Lehet az ő hibájuk, a miénk, vagy a klubé, de mindenkinek magába kell néznie és azt mondania, hogy képesek vagyunk ennél jobb teljesítményre is."

 

Solskjaer tanítványai az FA-kupa döntőjének alakulásától függően akár már júliusban meg kell hogy kezdjék a 2019/20-as szezonbeli szereplésüket az Európa-ligában, ettől függetlenül már most a következő szezonbeli top 4-ben végzést és egy hazai trófea begyűjtést tűzte ki csapata számára a 46 éves szakember.

 

 

"Azt szoktuk meg, hogy a Premier League megnyeréséért harcolunk, de ez nem fog gyorsan sikerülni" - tette hozzá.

 

"Reálisan nézve nem vagyunk esélyesek erre a ponthátrányunk tekintetében - 32 ponttal maradtunk el az éllovastól."

 

"Az tűnik a realitásnak, hogy harcban leszünk a top 4-ért és egy trófeáért a hazai porondon."

 

Solskjaer elismerte, nagy nyár előtt áll mindenki a Unitednél, de a korábbi Molde edző szerint készen áll az előtte álló kihívásra.

 

"Azért jöttem ehhez a csapathoz, hogy újra megtaláljuk önmagunkat."

 

"Most is hihetetlenül keményen dolgozunk, de a végén falba ütköztünk. Hullámvölgyekkel teli szezonon vagyunk túl, és bár Karácsony környékén volt egy jó sorozatunk, a végén ez nem bizonyult elégnek számunkra."

 

"Várjuk ki, amíg elkezdődik az új szezon számunkra. Felemelt fejjel kell az előttünk álló akadályok elébe nézni."

 

"Tudjuk, hogy min kell dolgozunk, erről pedig eléggé tiszta üzenetet kaptak a játékosok is."

 

"Ez a nyár nagyon fontos lesz a játékosok, a klub és jómagam számára is."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!