Ole: A világ legjobb csapataival kell megküzdenünk

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United csapatának komoly kihívások elébe kell néznie, ha vissza akarják állítani a klub renoméját, miközben "a világ legjobb csapataival harcolnak".


Solskjaer véleménye alapján csapatának "a következő szintre kell lépnie", ha fel akarják venni a versenyt az olyan ellenfelekkel, mint a Manchester City és a Liverpool.

 

A Vörös Ördögök szezonja csalódást keltő véget ért vasárnap, amikor a Cardiff City ellen hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedve biztossá vált, hogy a 6. helyen végeznek.

 

Solskjaer szerint a Premier League nagyon sokat változott azóta, mióta ő játékosként vett részt benne, és a legendás Sir Alex Ferguson irányításával a Manchester United domináns erőnek számított.

 

"Ez egy hatalmas különbség" - kezdte a norvég menedzser.

 

"Van hat csapat, amelyre azt mondhatjuk, hogy 'harcban lehetnek a trófeáért', míg korábban csak mi küzdöttünk az Arsenallal vagy a Chelsea-vel amikor játékos voltam."

 

"A Leicester bajnok lett, az Evertonra is kihívóként kell tekinteni és van 10 csapat, akik eséllyel pályázhatnak arra, hogy kvalifikálják magukat az európai kupaporondra."

 

"Azáltal, hogy a City megnyerte a bajnokságot, és valószínűleg hazai szinten triplázni fog, a Liverpool és a Spurs játssza a Bajnokok Ligája döntőt, az Arsenal és a Chelsea pedig az Európa-liga finálét, látható, hogy a világ legjobb csapataival harcolunk."

 

"Ez egy olyan kihívás, amelyet nem vehetünk könnyedén."

 

"Ez egy nagy feladat a klubunk számára, amely a világ legjobbja és legnagyobbika."

 

 

Solskjaer megbízott menedzserként decemberben váltotta José Mourinhot az Old Traffordon és egészen márciusi véglegesítéséig szárnyalt csapatával, azt követően azonban csak szenvedett.

 

"Megtanultam, hogy nem szeretek veszíteni" - tette hozzá.

 

"Győzni szeretek. Fantasztikusan kezdtünk az irányításommal."

 

"A fiúk hihetetlenek voltak a megérkezésemet követően. Az egész csapat nagyon jól összecsiszolódott és élveztem a győzelmeket, de azt is tudom, hogy a futball nagyon kemény."

 

"Nem szabad arra számítani, hogy mindig minden a mi szánk íze szerint alakul, a valóság ugyanis kegyetlenül lesújt."

 

"Az ember nagyon sokat tanulhat abból, amikor kemény időszakon megy keresztül és arra gondol, 'ki köré építhetjük ezt a csapatot?' és hogy ki fogja megtenni a következő lépést. Mert az biztos, hogy a következő szintre kell lépnünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!