Solskjaer reakciója a Leeds elleni győzelemre

Ole Gunnar Solskjaer elégedett volt játékosai teljesítményével, miután a Manchester United 4-0-s győzelmet aratott a Leeds United felett felkészülési mérkőzésen az Optus Stadiumban.


Elégedett a teljesítménnyel

"Négy gólt szereztünk, boldogok vagyunk ezzel. Sokkal több helyzetet dolgoztunk ki, mint tettük azt az előző mérkőzésen, úgyhogy nagyon elégedett vagyok az előrelépéssel. Ha minden egyes játékosnak 45 percnyi játéklehetőséget tudsz adni, akkor mindenki jó munkát tud végezni és előre tud lépni fizikálisan. Minden egyes edzést és mérkőzést meg akarunk nyerni, ezt a hozzáállást pedig minden egyes játékostól elvárom."

 

Hihetetlen sebesség támadásban

"Az első gólunk nagyon szép összjáték után született. A passzok minősége és erőssége, Aaron [Wan-Bissaka] nagyszerű elfutása és a csatárunk befejezése mind olyan volt, amelyet jó volt nézni. A második, kontrából született gólnál kijött a támadóink gyorsasága, emellett pedig nagyon magas minőségű is volt elejétől a végéig."

 

Opciók a széleken

"Olyan keretet próbálunk építeni, amely hosszú életű lehet, Diogo [Dalot] és Aaron személyében pedig két olyan jobboldali védőnk van, akik nagyon jó játékosok lesznek. Diogo emellett a középpálya jobboldalán is bevethető, és valószínűleg mivel jobboldali védő ezért képes szélsőként is játszani. Aaron szélső volt, de képes jobboldali védőt játszani. Ez nagyszerű lehetőséget tartogat számunkra a jobboldalon, mert emellett szárnyvédőként is számíthatok rájuk. Ashley Young mindkét oldalon megállja a helyét. Múlt nyáron világbajnokságon vett részt Angliával és képes lehet nyomást helyezni Luke-ra [Shaw], Aaronra és Diogora is."

 

 

Több várható Andreastól

"Hiszünk a fiúban. Új szerződést adtunk neki. Szerintem ma választ tudott adni rengeteg kérdésre is. Tanulni akar. Ő meghallgat, bármit is mondasz neki és megpróbálja beépíteni a játékába. Rengeteg olyan dolgot láttam ma tőle, amely bizakodásra ad okot. Jól teljesített az előző szezonban, játszott idegenben a PSG ellen és a Southampton ellen gólt is szerzett. Beállt és játszott a Liverpool ellen. Ő az, akitől többet várok majd ebben a szezonban. Ma is láthattuk, hogy ha játéklehetőséget kap, azzal az önbizalma is növekedni fog."

 

Lukaku hiányzó játékpercei

"Természetesen nem ideális, ha kihagysz egy edzést, ő pedig a tegnapi gyakorlás végén nem tudott már velünk dolgozni. Ismét kihagyta a meccset, így már a második esélye úszott el arra, hogy a felkészülés ezen szakaszában 45 percet a pályán tölthessen. Mindenki számára fontos, hogy egészséges legyen és remélhetőleg hamarosan bevethető lesz."

 

Henderson hamarosan a csapathoz repül

"Jelen pillanatban Dean Angliában van és edz. Az első héten velünk edzett, majd kapott 10 nap szünetet, amire szüksége is volt az angol U21-es válogatottal való Eb-szereplése után. Természetesen sokat gondolkodtunk rajta, hogy elutazzon-e velünk vagy maradjon és Angliában készüljön helyette. Azt gondoltam, hogy talán a legjobb megoldás, ha csatlakozik hozzánk, mert David belázasodott, ami mára csak fokozódott. Nem akartuk megkockáztatni, hogy az állapota rosszabbodjon, de remélhetőleg az Inter ellen már játszhat. Lee Grant is sérült, úgyhogy ma csak két bevethető kapusunk volt."

 

 

Masonból egy nagyon jó játékos lesz

"Tudjuk, hogy képes gólokat szerezni. Az elmúlt hat hónap során számtalanszor láttuk ezt az edzések során, úgyhogy nem aggódtam miatta. Természetesen fel kell építenie a testét, készen kell állnia a felnőtt futballra, amivel nem is lesz gondja és egy nagyon, nagyon jó játékos lesz belőle."

 

Nagy remények Rashford kapcsán

"Erősnek tűnik, jó nyara volt, összeszedte magát, nekem pedig nagy reményeim vannak vele kapcsolatban azt illetően, hogy jobb szezonja lesz, mint tavaly."

 

A fiatalság ereje

"Igen, a fiatal játékosok megint kitettek magukért. Mason az első, Chongy [Tahith Chong] és Angel [Gomes] pedig a második félidőben remekelt és szerintem Jimmy [Garner] is jó volt abban a 15 percben, amikor beállhatott. Megmutatta, hogy milyen középpályás is ő."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!