Rashford: Greenwood képességei 'félelmetesek'

Marcus Rashford szerint határ a csillagos ég Mason Greenwood számára, miután a 17 éves csatár megszerezte első gólját a Manchester United felnőtt csapatában a tegnapi, Leeds United ellen 4-0-ra megnyert felkészülési meccsen.


Greenwood szerdán a kapu előteréből, már a 7. percben eredményes volt a Perthben rendezett találkozón, majd Marcus Rashford, Phil Jones és Anthony Martial góljaival biztosította be Ole Gunnar Solskjaer legénysége könnyed győzelmét.

 

Angel Gomes, Tahith Chong és James Garner személyében további fiatalok is jól teljesítettek, Solskjaer pedig a mérkőzés után arra tett utalást, hogy Greenwood akár a kezdőcsapatban is találhatja magát az augusztus 11-i, Chelsea elleni bajnoki idénynyitón.

 

Az angol saját nevelésű támadó teljesítményét nem hagyta figyelmen kívül Marcus Rashford se, aki így nyilatkozott honfitársáról:

"Meg kell érteni az emberek karakterisztikáját. Ő egy csendes, visszahúzódó személyiség, szóval nem hiszem, hogy bármilyen szempontból jót tenne neki, ha folyamatosan tömnék a fejét valamivel."

 

"De az ösztönös képességei félelmetesek, a menedzser pedig jó munkát végez azt illetően, hogy a megfelelő irányba terelgesse. Minél többet tud vele majd foglalkozni, annál inkább ki fog jönni a tehetsége."

 

Rashford hiszi, hogy Solskjaer fiatalokba vetett hite és bizalma az egyik legfőbb oka annak, hogy Greenwood és társai már most a felnőtt csapat ajtaján kopogtatnak.

 

 

"Mentálisan ez nagyon sokat jelent ezeknek a srácoknak" - tette hozzá.

 

"Tudják, hogy ha jól játszanak és teljesítenek, akkor esélyt fognak kapni, nem számít, hogy hány évesek."

 

"A klubnak olyan múltja van a fiatal, saját nevelésű tehetségek beépítésében, amely bárkivel felveszi a versenyt."

 

A United ma elhagyja felkészülésük eddigi színhelyét, Ausztráliát és Szingapúrba teszik át székhelyüket, ahol szombaton az Internazionale vár majd rájuk, öt nappal később pedig már Sanghajban mérkőznek meg a Tottenham Hotspurrel.

 

"Szerintem a mai mérkőzés intenzitásában keményebb volt, mint az első és remélhetőleg ez csak emelkedni fog, mert az utolsó 3-4 mérkőzés lesz az, ahol majd elkezdjük érezni az igazi mérkőzések hangulatát" - fejezte be Rashford.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!