Martial lenyűgözte Solskjaert

Ole Gunnar Solskjaer hiszi, hogy Anthony Martial manchesteri pályafutása legjobb szezonja előtt állhat, miután a felkészülési szezon eddigi mérkőzésein nagyon jó benyomást tett.


Martial egy Tahith Chong ellen elkövetett szabálytalanságért jogosan megítélt büntető értékesítésével feliratkozott a gólszerzők közé a Leeds United 4-0-s legyőzésével végződő második felkészülési mérkőzésen.

 

Azonban a 23 éves játékos - aki januárban írta alá 2024-ig szóló új szerződését - az edzőpályán is keményen dolgozik, ahol Solskjaer és stábjának is kivívta elismerését.

 

"Anthony világklasszis támadó lehet" - magyarázta a norvég menedzser az Internazionale elleni szombati felkészülési mérkőzésüket megelőző sajtótájékoztatón.

 

"Pontosan úgy kell egy játékosnak visszatérnie a felkészülési szezonra, edzeni és olyan hozzáállással kell rendelkeznie, mint ő. Számos esetben volt megfigyelhető, hogy Anthony milyen munkát végez a csapat érdekében."

 

Martial az előző szezonban 38 mérkőzésen 12 alkalommal tudott eredményes lenni - amely a második legtermékenyebb idénye volt, mióta 2015-ben átigazolt a Monacotól - de Ole hiszi, hogy csapatának 11-ese olyan képességekkel rendelkezik, amely alapján biztosan többet is láthatunk még tőle.

 

 

"Ő minőséget képvisel és megvan benne a tehetség" - folytatta.

 

"Gólokat fog szerezni, a munkabírása pedig folyamatosan fejlődik. Arra számítok, hogy ő és Marcus [Rashford] is jobbak lesznek, mint az előző szezonban."

 

"Anthonynak top szezonja volt első manchesteri évében. A csapat házi gólkirálya volt, de az azóta eltelt néhány idényben nem igazán tudta játékminőségben és gólok számában ugyanazt a teljesítményt nyújtani. Biztos vagyok benne, hogy ebben az évben egy jobb Anthonyt láthatunk majd."

 

Nem Martial volt az egyetlen játékos, akinek hozzáállása és igyekezete pozitív visszhangot váltott ki a túra alatt a menedzserből.

 

"Amikor a szünet után visszatértem az első munkanapomon, akkor az volt a célom, hogy minden egyes játékosomnak segítsek formába lendülni."

 

"Ez nem csak arról szól, hogy például Pogba kerüljön jó formába. Hanem mindegyik játékosról."

 

"Nemanja [Matic], Marcus [Rashford], Anthony, és mindenki kapcsán igaz ez. Együtt, csapatként az a kérdés, hogy megfelelő-e a figyelmünk fókusza - a felkészülési szezon edzésein és mérkőzésein ez pedig mindenkinél nagyon rendben volt."

 

"Nem tudok senkit se hibáztatni semmiért amikor a pályán vannak. Amikor megbeszéléseink vannak, akkor mindenki sokkal proaktívabb, ez pedig nagyon biztató számomra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!