Mata: Kifizetődő a kemény edzésmunka

Juan Mata szerint a Manchester United jó felkészülési szezonbeli eredményei mögött a kemény edzőpályán elvégzett munka áll.


A spanyol középpályás szerezte büntetőből csapata egyetlen találatát a tegnapi, oslói 1-0-ra megnyert Kristiansund elleni felkészülési mérkőzésen - amely sorozatban már ötödik nyári sikerük volt.

 

"Hogy őszinte legyek, elég keményen edzettünk" - kezdte Mata a MUTV-nek az Ullevaal Stadiumban játszott összecsapást követően.

 

"Az első két és fél hét fizikálisan sokkal keményebb volt, mint az előző szezonban. Természetesen az eredmények is jobbak, hiszen minden egyes mérkőzésünket megnyertük eddig."

 

"De szerintem Ole és a stábja számára is jó, hogy egy teljes felkészülési szezonjuk volt arra, hogy átadják, milyen játékot várnak el tőlünk."

 

"Volt időnk, hogy kicsiszoljuk az apróbb részleteket is, emellett pedig taktikailag és fizikálisan is sokat tudtunk készülni, úgyhogy szerintem nagyon jól sikerült ez az időszak."

 

Mata, aki maga harcolta ki a tizenegyesrúgás lehetőségét, miután a norvég csapat kapusa, Andreas Vaikla elsodorta a tizenhatoson belül, már előre tekint a szombati AC Milan elleni találkozójukra.

 

Ez lesz a Vörös Ördögök utolsó erőpróbája mielőtt a világbajnok irányító egykori klubja, a Chelsea látogatna az Old Traffordra augusztus 11-én a Premier League új szezonjának nyitófordulójában - Matanak pedig pozitív érzései vannak keretük kapcsán az előttük álló idényre vonatkozóan.

 

 

"Tudjuk, hogy az előző szezonhoz képest jobban kell teljesítenünk, a felkészülés során pedig szerintem megmutattuk, hogy jó csapatunk van, remek hangulat uralkodik az öltözőben, ezekkel együtt pedig az eredmények is jönni fognak" - tette hozzá.

 

"Szerintem nemrég a menedzser is beszélt erről. Nagyon jó a hangulat csapaton belül. Remek emberek alkotják az öltözőnket, mindenki megpróbál segíteni a másiknak."

 

"Emellett pedig mindenkinek vannak elvárásai a másikkal szemben, amire szerintem egy olyan klubnál, mint a Manchester United, nagyon nagy szükség is van."

 

"Minden egyes edzésen magasra kell tennünk a lécet magunknak; csak ez az egyetlen módja a versengésnek, és tudjuk is, hogy ezt meg kell tennünk."

 

Az Ole Gunnar Solskjaer szülővárosának csapata ellen vívott tegnapi mérkőzést telt ház előtt, lelkes szurkolók szeme előtt rendezték meg Norvégia nemzeti stadionjában, Matat pedig lenyűgözte az élmény.

 

"Lenyűgöző volt az a támogatás, amit kaptunk - csakúgy, mint Ausztráliában, Szingapúrban és Kínában. Őszintén mondom, hogy hatalmas megtiszteltetés ehhez a klubhoz tartani és úgy beutazni az egész világot, hogy ezt érezhetjük."

 

"Csak köszönetet mondhatunk a szurkolóinknak, hogy a nehezebb pillanatokban is mellettünk állnak. A magam részéről állíthatom, hogy mindent megfogok azért tenni, hogy az edzőpályán végzett munkát a tétmérkőzésekre is át tudjam vinni és méltóképpen tudjam képviselni a klubot."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!