Wolverhampton Wanderers 1-1 Manchester United

Bár vezetett, végül csak döntetlent játszott a United a Farkasok otthonában. Pedig esély volt a sikerre, de Pogba büntetőt hibázott.


Ole Gunnar Solskjaer egy helyen változtatott a Chelsea elleni kezdőcsapatához képest, Andreas Pereira ezúttal a padon ült, helyette Daniel James került be, remélve, hogy így nagyobb területek nyílhatnak a csapat előtt.

 

Ahogyan várható volt, a Wolves nagyon beásta magát tizenhatosa elé, így nem volt meglepő az sem, hogy a Vörös Ördögök óriási labdabirtoklási fölényben játszottak az első percekben, azonban a falat nem sikerült áttörni. Ráadásul Moss játékvezető sem nagyon találta a sípját, így két, ígéretesnek tűnő szabadrúgás is elmaradt.

 

Az első 15 perc sem hozott helyzetet, Solskjaer terve nem nagyon vált be, James előtt szinte semmi terület nem volt, nem hogy a többiek előtt. Ráadásul Lindelöf is szórta el a labdákat, miközben a többiek is nagyon pontatlanul fociztak.

 

A 18. percben végre láthattunk helyzetet; Pogba indítását futotta be Rashford, bal oldalon két csellel elküldte a védőket, beadását azonban Martial nem tudta a kapuba bólintani.

 

A félidő felénél kezdett éledezni a Wolves, ám a semmiből jött egy manchesteri találat; Lingard kapott labdát az ellenfél térfelén, kapu felé fordult, továbbított Rashfordhoz, aki üres területre lőtt, érkezett Shaw és Martial, utóbbi kegyetlenül a léc alá bombázott, 1-0 a Unitednek!

 

A kapott gól sem nagyon ébresztette fel a hazaiakat, alig tudták átlépni a felezővonalat, ám a védekezésük továbbra is szervezett volt, bár az utolsó percben Bennett rövid hazaadására Martial csapott le és duplázhatott volna, de belebotlott a labdába, így maradt az 1-0.

 

 

Az első félidő azt hozta, amire számítani lehetett, a betömörülő védelem ellen nagyon nehezen tudott csinálni bármit is Ole csapata, de szerencsére egy gyors támadás összejött és sikerült megszerezni a vezetést. Talán a szünet után kicsit feljebb lép a Wolves és könnyebben meg tudja futni ellenfelét a manchesteri alakulat.

 

Másfél perc telt el az első helyzetig, melynél Maguire-nek kellett tisztázni, mivel Jimenez már készült lecsapni a beadásra.

 

Az 50. percben egy szép támadás végén Wan-Bissaka beadása szállt a tizenegyes pont felé, ahol Lingard lőhetett, de csúnyán eltörte a labdát.

 

Két perccel később Wan-Bissaka próbálta megjátszani a tizenhatos vonalán üresen álló Lingardot, Boly azonban beleért az átadásba, így Jesse nem tudta elérni a játékszert. Centiken múlt a dolog, ha nem ér bele a védő, óriási lehetőség lett volna.

 

Az 54. percben egy szabadrúgás szállt be a United kapuja elé, Jimenez csúsztatott, De Gea már verve volt, de a kapufáról visszapattant a labda, a kapusról pedig szerencsére nem befelé gurult.

 

Egy perccel később azonban már nem volt szerencséje sem Davidnek, sem a Unitednek, Moutinho a tizenhatos elé gurított, Neves pedig a bal felsőbe tekert, 1-1.

 

A 67. percben Pogba iramodott meg, Martiallal kényszerítőzött, majd elesett Coady lábában, amiért Moss büntetőt ítélt. A végrehajtó maga a sértett volt, de Patricio hárított, maradt az 1-1!

 

Vajon miért olyan rúgja a büntetőt, aki tavaly 70%-osan értékesítette a tizenegyeseit? Mert ő volt a sértett? Költői kérdések, miközben ott van Rashford és Martial a pályán...

 

A 73. percben Wan-Bissaka lőhetett 22 méterről, de kb annyival a kapu fölé tüzelt. Kínos...

 

Hét perccel később Shaw és McTominay sem tudta megállítani Traorét, beadása laposan jött, Lindelöfnek mentenie kellett.

 

A 86. percben James labdavesztése után kontrázott a hazai alakulat, Dendoncker lövése azonban elkerülte a kaput.

 

 

Premier League, 2. forduló
Wolverhampton Wanderers 1-1 Manchester United
The Molineux

 

Vezette: Jonathan Moss

 

Wolves: Patricio, Doherty(Traoure 46.), Boly, Coady, Bennett, Jonny, Moutinho, Dendoncker, Neves, Jota(Neto 86.), Jimenez(Cutrone 91.)
Nem használt cserék: Ruddy, Gibbs-White, Saiss, Vinagre

 

United: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw, McTominay, Pogba, James(Greenwood 89.), Lingard(Mata 81.), Martial, Rashford(Pereira 89.)
Nem használt cserék: Romero, Young, Matic, Tuanzebe

 

Gólszerző: Neves 56' illetve Martial 27'

 

Sárga lap: Neves, Bennett illetve James, Wan-Bissaka

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!