Ole: Nagy segítséget jelentettek a zárt kapus edzőmeccsek

Ole Gunnar Solskjaer magyarázattal szolgált, hogy miért szerveztek zárt kapus barátságos mérkőzéseket az Aon Training Complexben.


A Vörös Ördögök ebben a hónapban a Blackburn Rovers és a Sheffield United gárdájával is összecsaptak ilyen formában, amellyel igen értékes játékperceket tudtak biztosítani a kezdőcsapatba vágyó játékosaiknak, köztük Alexis Sancheznek is, aki azon dolgozik, hogy minél előbb megfelelő erőnléti állapotba kerüljön nyáron elszenvedett sérülését követően.

 

Az ilyen mérkőzések ráadásul bizonyítási lehetőséget is jelentenek a keret fiatalabb tagjai és az U23-asok között pallérozódó tehetségek számára is.

 

"Ez nagyon fontos, különösen ebben az időszakban" - kezdte a norvég menedzser a MUTV-nek.

 

"Ahhoz, hogy mindenkit maximális fordulatszámra hozzunk, mérkőzésekre és játéklehetőségekre van szükségük. Két nagyon jó meccset játszottunk."

 

"Néhány hete, a Milan elleni felkészülési meccs után a Blackburn látogatott hozzánk, a héten pedig a Sheffield United."

 

"Nagyra értékeljük, hogy eljöttek és hálásak vagyunk, hogy játszani akartak velünk, mert két nagyon jó meccsünk volt így. Jól teljesítettünk és a fiúknak is elegendő játékidő jutott, úgyhogy készen fognak állni, amikor szükség lesz rájuk."

 

Az említett mérkőzéseken részt vettek számára hamarosan tétmérkőzések keretében is eljöhet az idő, ugyanis a szeptemberi válogatott szünet után sűrűsödni fog a program.

 

 

Jövő pénteken fény derül majd a Manchester United csoportbeli ellenfeleinek kilétére az Európa-ligában, de szeptemberben kapcsolódik be a klub a Ligakupa küzdelmeibe is.

 

"Hamarosan szeptembert és októbert írunk majd, amikor rengeteg mérkőzés vár majd ránk és mindenkire szükségünk lesz" - tette hozzá Ole.

 

"Ez most mind fizikálisan, mind mentálisan egy nehéz időszak a játékosok számára, mert keményebben kell edzeniük, de ezek az edzőmeccsek alapján tudjuk, hogy mindenki harcra kész és természetesen bizonyítani akarják, hogy ott akarnak lenni a pályán az Old Traffordon."

 

"Az egy jó pótlék volt számukra, hogy zárt kapuk mögött tudtak meccseket játszani."

 

Alexis, akinek jövőjével kapcsolatban továbbra is rengeteg a találgatás,  egyike volt a felnőtt csapat azon tagjainak, aki részt vett ezeken a találkozókon és jó benyomást is tett az Aon Training Complexben.

 

"Vannak még tárgyalások bizonyos klubokkal" - ismerte el a menedzser.

 

"De játszott a Sheffield United ellen, méghozzá jól. Úgyhogy ahogy mondtam, keményen dolgozik, aztán szeptemberben majd meglátjuk mi fog történni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!