Lehetőséghez juthatnak a fiatalok

A Manchester United már így is a szezon legfiatalabb kezdőcsapatát küldte pályára a Premier League-ben, a csapat pedig tovább fiatalodhat.


Ole Gunnar Solskjaer Vörös Ördögei egy sérülésekkel tizedelt játékoskerettel várhatják a Leicester City elleni hétvégi összecsapást. Luke Shaw, Aaron Wan-Bissaka és Diogo Dalot személyében három szélső védő sem lesz bevethető a Rókák ellen, ahogyan Paul Pogba sem, aki egy korábbi bokasérülés miatt még a múlt héten elhagyni kényszerült a francia válogatott edzőtáborát.

 

A támadószekcióban Anthony Martial combsérülése okán szintén az oldalvonal mellől követheti csak társait, a menedzser azonban abban reménykedik, hogy Jesse Lingardra számíthat azután, hogy betegség miatt ő is idő előtt hagyta el válogatottja edzőtáborát.

 

A felnőtt csapat keretének hiányzói értelmében Olenak mélyebbre kell merítenie. Amikor a norvég menedzser pénteken hivatalos sajtótájékoztatót tartott, hitet tett a klub saját nevelésű fiataljai mellett, akik bár eddig csak elvétve jutottak szóhoz a kezdőcsapatban idén, de most bevetésre készen fognak állni.

 

"24-25 fős játékoskerettel rendelkezünk és arra számítunk, hogy mindegyikük bizonyos számú alkalommal pályára fog lépni adott pillanatokban" - kezdte Solskjaer.

 

"Elképzelhető, hogy ez a hétvége egyike lesz ezen alkalmaknak."

 

Ebben a szezonban eddig Mason Greenwood kapott szerepet négy alkalommal csereként, míg Axel Tuanzebe és Tahith Chong az összes fordulóban ott ülhetett a kispadon.

 

 

Ole már eddig is bizonyította, hogy manchesteri edzősködése során nem riad meg attól, hogy a mély vízbe dobjon fiatal játékosokat. Az előző szezon csúcspontjaként számon tartott Paris Saint-Germain elleni idegenbeli győzelem alkalmával a United úgy fejezte be a mérkőzést, hogy a pályán öt, a klub akadémiáján pallérozódott játékos volt.

 

Természetesen ezek a mérkőzések gyakran vezethetnek oda, hogy a fiatal játékosok hősökké válnak. Ki felejthetné a 2016-os, Arsenal ellen 3-2-re megnyert bajnokit, amikor a szintén fiatalokkal teletűzdelt kezdőcsapatú manchesteriek Marcus Rashford duplájával tudtak nyerni, akinek az volt a bajnoki debütálása.

 

Ole gyorsan sietett rámutatni, hogy a Vörös Ördögöknél bármikor is jut lehetőséghez egy ifjú titán, az gyakran bizonyul pályafutást befolyásoló lehetőségnek számukra.

 

"Ez egy jó erőpróba. Nagy teszt és óriási kihívás azon játékosainknak, akik feljebb szeretnének lépni. Néhány játékosunk hiányzik, így többeknek adódik a lehetőség. Meg kell ragadni. Ez a legfontosabb dolog itt nálunk. A fiatal srácok lehetőséget kapnak, és ha élnek vele, akkor azzal megváltozik az életük."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leicester City

Premier League 5. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!