Manchester United 1-0 Leicester City

Marcus Rashford büntetőjével a Manchester United legyőzte a Leicester City csapatát.


Mindkét menedzser változtatott az előző bajnoki kezdőhöz képest, de míg a Unitednél leginkább kényszer szülte a változtatást, addig a City-nél taktikai okok dönthettek.

 

Hamar jött az első lehetőség a hazaiak előtt, James kapott labdát bal szélen, befelé tört a fiatal játékos, ám a tizenhatos sarkánál felvágták. A szabadrúgást Pereira tekerte a rövid felső felé, Schmeichel szögletre mentett.

 

A 4. percben Lindelöf szerencsétlenkedése után Maddison lőtt 8 méterről, De Gea lábbal hárított. A svéd védő ebben a szezonban nem a legbiztosabb játékosa a Vörös Ördögöknek.

 

A 7. percben Pereira harcolt a labdáért a tizenhatoson belül, a lecsorgó labdára Söyüncü és Rashford startolt, utóbbi elesett, Atkinson büntetőt ítélt. A tizenegyest a sértett végezte el, magabiztosan lőtt a bal alsóba, Schmeichel a másik irányba mozdult; 1-0 a Unitednek!

 

 

A 11. percben McTominay remek csele után a jobb szélről átívelt James-hez, a fiatal walesi beadásáról centikkel maradt le Pereira. Az első 10 percben jól mozgott a United, de az látszott, nagyon óvatosnak kellett lenni, mert egy apró hiba is nagy gondot jelenthetett a csapatnak.

 

A 19. perc végén Young ívelt egy szabadrúgást a kapu elé, Evans nagyot mentett McTominay elől, majd a szögletet is tisztázta az egykori manchesteri játékos.

 

A félidő fele környékén leült a találkozó, a Leicester szinte támadást sem tudott vezetni, mert a hazaiak nagyon gyorsan visszaszerezték a labdákat. Ha netán mégis eljutottak a Rókák a United tizenhatosáig, Lindelöf vagy Young menteni tudott, vagy épp Maguire tisztázott fejjel.

 

A 30. percben Maddison szögletét fejelte ki Maguire, Chilwell 26 méterről egyből ellőtte, a labda csapódott lefelé a léc alá, ám De Gea nagyot mentett.

 

A félidő utolsó harmadában kicsit felélénkültek a vendégek, de a manchesteri védelem állta a sarat, De Geának egyetlen alkalommal kellett védenie, akkor is csak egy lecsurgó labdát kellett felkapnia.

 

Fordulást követően a Leicester két lehetőséget puskázott el, majd James rázta le magáról Ricardot, lövése azonban a kapu fölött hagyta el a játékteret.

 

Az 51. percben szép passzok után Mata lőtt, Schmeichel nagyot védett. Négy perccel később McTominay szabálytalansága után kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást a Leicester csapata. A pontrúgást Maddison végezte el, De Gea csak nézte mozdulatlanul, a labda azonban elkerülte a kaput.

 

Az 57. percben Young szöglete szállt a hosszúra, Maguire érkezett lendületből, fejesét fogta a vendégek kapusa.

 

Komoly erőket kezdett mozgósítani a Leicester, a 60. perc környékén a United saját térfeléről sem tudott kijönni. Ole Gunnar Solskjaer cserélt is, ami jól jött, a United a változtatások után feljebb tudott lépni, Fred és Chong lendülete sokat jelentett ebben.

 

 

Nyolc perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor McTominay elleni szabálytalanság után Rashford szabadrúgása csattant a léc és a kapufa találkozásánál. Gyönyörű lövés volt, de pár centit tévedett a csatár.

 

A 86. percben remek támadást vezettek a vendégek, ám Lindelöf menteni tudott saját tizenhatosán belül. Bár a találkozó elején volt egy hibája, a svéd védő utána jól megoldotta a feladatait.

 

A 92. percben hatalmas lehetőség adódott az egyenlítésre, Lindelöf nagyot mentett, Maguire röviden fejelte ki, Ndidi lövése azonban fél méterrel a kapu mellett suhant el.

 

Több lehetőség már nem született, így a United megnyerte a nagyon nehéz találkozót, köszönhetően Rashford büntetőjének.

 

 

Premier League, 5. forduló
Manchester United 1-0 Leicester City
Old Trafford

 

Vezette: Martin Atkinson

 

United: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Young, McTominay, Matic(Fred 67.), Pereira, Mata(Chong 70.), James(Tuanzebe 90.), Rashford
Nem használt cserék: Jones, Romero, Greenwood, Gomes

 

Leicester: Schmeichel, Ricardo, Evans, Söyüncü, Chilwell, Ndidi, Choudhury(Perez 58.), Tielemans, Maddison, Gray(Barnes 67.), Vardy
Nem használt cserék: Justin, Morgan, Albrighton, Ward, Praet

 

Gólszerző: Rashford 8' (11-es)

 

Sárga lap: James illetve Maddison, Chilwell
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!