Tuanzebe: Jó döntés volt maradni

Axel Tuanzebe elégedett a Manchester Unitednél elért fejlődésével és hiszi, hogy a megfelelő döntést hozta azzal, hogy nem hagyta el kölcsönben a Vörös Ördögöket.


A védő az elmúlt két szezon során 18 hónapot töltött kölcsönben az Aston Villanál és hiszi, hogy a Birminghamben gyűjtött tapasztalatai segítettek abban, hogy érettebb játékos legyen.

 

Mióta visszatért anyaklubjához, Axel beverekedte magát Ole Gunnar Solskjaer felnőtt csapatának keretébe és a Premier League idei szezonjának első öt fordulójának mindegyikén ott volt a 18 fős meccsnapi keretben.

 

Ráadásul a szerdai sajtótájékoztatón a norvég menedzser megerősítette, hogy két év után először ismételten a manchesteriek kezdőcsapatában kaphat helyet tétmérkőzésen a fiatal angol válogatott játékos, amikor az Európa-liga csoportkörében az Astana együttesét fogadják a mai napon.

 

Amikor a Vörös Ördögöknél produkált fejlődéséről kérdezték, Axel lenyűgözve beszélt arról, hogy most már teljes jogú tagként számol vele Solskjaer.

 

"Ez a felnőtté válás folyamatának része" - kezdte Tuanzebe a szerdai hivatalos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

 

"Emlékszem még arra, hogy 19 évesen jutott nekem már néhány pillanat a felnőtt csapatban. A menedzser akkor azt mondta, hogy csak dolgozzak keményen. Most 21 éves vagyok és a dolgok kezdenek egyre kinyílni, az út pedig megtisztulni abba az irányba, ahova tartani szeretnék a csapattal együtt. Megfelelő döntést hoztam azzal, hogy maradtam."

 

 

Axel kölcsönidőszaka a Villa Parkban parádésan sikerült, ugyanis központi szerepet játszott abban, hogy Dean Smith együttese visszajutott a Premier League-be.

 

Minden sorozatot egybevéve 30 mérkőzésen szerepelt a Villaban a 2018/19-es szezonban, amelyben nagy szerepet játszott, hogy egy lábfej sérülés okán 4 hónapot kihagyni kényszerült. Tuanzebe úgy érzi, a kölcsönben kapott állandó felnőtt szintű játéklehetőség nagyban segítette azt, hogy fejlődhessen.

 

"Az ember akkor ismeri fel, hogy nem minden csak a szép játékról szól, amikor megérkezik a felnőtt férfiak futballjának világába, ez pedig különösen igaz a Championshipre. Emellett azt is figyelembe kell venni, hogy a feladat elvégzéséhez hozzátartozik a három pont megszerzése is" - tette hozzá.

 

"Ez egy elég nagy váltás ahhoz képest, amikor csak élvezned kell a játékot. Szerintem sokkal keményebb lettem és rengeteget tanultam abból, hogy milyen párharcokat kellett vívnom. Már tudom, hogy milyen feladataim vannak és mit kell tennem ahhoz, hogy győzelemhez segítsem a csapatomat."

 

A csapat 38-as számú játékosa jövőjéről is egyeztetett Oleval, amikor a nyáron visszatért a klubhoz.

 

"Volt egy beszélgetésem a menedzserrel arról, hogy mi a legjobb a fejlődésem szempontjából."

 

"A maradás volt a jobb opció. Bízok a folyamatokban és a tervekben."

 

"A holnapi nap ugródeszka lesz számomra egy nagyobb cél elérése érdekében. Itt lesz a lehetőség arra, hogy megmutassam magamat, ezzel pedig élni is szeretnék."

 

"Ebben a szezonban extrém módon éhes vagyok a sikerre. Minden feltörekvő fiatal számára egy nagyszerű szezonra van kilátás."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!