Solskjaer reakciója az Astana legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaer dicsérte Mason Greenwoodot, miután a 17 éves saját nevelés lett a Manchester United történetének legfiatalabb gólszerzője az európai kupaporondon.


Nagyszerű pillanat Greenwood számára

"A tizenhatos körül és azon belül ő a legjobb befejezőcsatárunk és boldog vagyok, hogy gólt szerzett. Biztos vagyok benne, hogy ő is elégedetten megy majd haza. Ő egy született befejező, aki magabiztos a kapu előtt. Képes betörni a tizenhatoson belülre és befejezni az akciót ballal, mint tette azt az első félidőben. De képes kifelé húzni is és jobbal lőni, mint a második játékrészben. Nagyszerű, hogy ilyen képességekkel rendelkezik és nem 50-50 százalékban, hanem 60-60 százalékban képes mindkét lábát használni. Mert ő jobb, mint a 100 százalék."

 

A fiatalok tündöklése

"Az biztos, hogy ha Manchester United játékosként akarsz karriert befutni, akkor tudnod kell kezelni az ezzel együtt járó atmoszférát. Nem könnyű ilyen körülmények között egy olyan mérkőzésen debütálni, ahol nem sikerül gólt szerezni, de Mason megnyerte nekünk a meccset, úgyhogy nagyon elégedettek vagyunk vele. Szerintem Angel [Gomes] jól teljesített, [Tahith] Chongnak is voltak szép pillanatai, úgyhogy ebből csak épülni tudnak. Szerintem a mai este egy nagyszerű lehetőség volt számukra. Nem dobtuk volna őket mély vízbe, ha nem gondoltuk volna, hogy készen állnak. Továbbra is az látszik, hogy szükségük van játékidőre. Akkor tudod felvenni a ritmust, ha hétről-hétre játszol. Néhányan közülük nem fognak pályára lépni a West Ham ellen, de jövő héten a Rochdale ellen igen."

 

 

Időnként magunknak nehezítettük meg a dolgunkat

"Talán a játékosaink néha kétszer is átgondolták azt, ami amúgy zsigerből jön nekik. Ha 1-0-ra vezetsz, akkor mindenkinek megvan a ritmusa és csak folyik a játék, de addig úgy tűnt, mintha be kellene passzíroznunk valahogy egy gólt. Helyenként nem a legjobb döntéseket hoztuk, gondolok itt a beadásokra vagy az utolsó passzokra, de a befejezéseket is vagy a kapusba rúgtuk, vagy pedig kivédte. Nagyon jól védett. Az ilyen mérkőzéseken biztosítanod kell, hogy már az első 20 percben eldöntesz minden nyitott kérdést azáltal, hogy egy-két helyzetet gólra váltasz, mert utána élvezheted a játékot. Mindenki láthatja, hogy több játékosunknak is meccshiánya volt. Elégedettségre ad okot, hogy megszereztük a három pontot és ennyi - ebből a szempontból jól rajtoltunk."

 

Készen állunk vasárnapra

"Már a hét folyamán is készültünk a West Ham elleni meccsre. Két mérkőzésre koncentráltunk egyszerre, mindkettőt ugyanúgy vártuk. Holnap mindenki számára regeneráló nap lesz, a szombat pedig a felkészülésről fog szólni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

West Ham United - Manchester United

Premier League 6. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!