Ole: Greenwood egy opció az Arsenal ellen

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer hiszi, hogy Mason Greenwood készen áll arra, hogy megugorja a Premier League lépcsőfokát.


Az Arsenal hétfő esti, manchesteri vendégjátékát megelőző sajtótájékoztatóján a menedzser nagy dicsérettel illette azt, ahogyan a 17 éves támadó kihasználta helyzeteit a csapat legutóbbi két hazai mérkőzésén, megszerezve ezzel felnőtt pályafutása első góljait tétmérkőzéseken.

 

"Az elmúlt két, Astana és Rochdale elleni meccsen, bizonyította, hogy kezdőként is veszélyes tud lenni, ha a tizenhatoson belülre kerül" - kezdte Ole.

 

"Ami szintén nagy elégedettségre ad számomra okot vele kapcsolatban ebben az időszakban, az az, hogy egy lehetőséget sem szalasztott el arra, hogy megpróbáljon gólt szerezni."

 

"Ha még nem vagy 18 éves sem és bízol magadban, akkor meg fogod kapni a játéklehetőséget, úgyhogy egyáltalán nem aggódom miatta."

 

Greenwood előretörése kísértetiesen hasonlít Marcus Rashford felnőtt csapatba történt berobbanására, többek között azáltal, hogy ő is az Old Traffordon az Európa-liga debütálása alkalmával szerezte meg első gólját - csakúgy, mint a Vörös Ördögök 10-ese, aki 2016 februárjában az FC Midtjylland ellen tudott duplázni emlékezetes módon. Rashford emellett a Premier League-ben is két góllal tudott bemutatkozni, amikor az Arsenal legyőzéséhez jártul hozzá hathatós módon.

 

Most, hogy Rashford pályára lépése kérdéses, Martial pedig egészen biztosan nem tudja vállalni a játékot sérülés miatt, a kedden 18. születésnapját betöltő tinédzser lehetőséget kaphat arra, hogy hasonló módon ő is az Arsenal ellen tegye le névjegyét, amely csak a második mérkőzése lenne kezdőként az angol bajnokságban.

 

 

Amikor arról kérdezték, hogy Mason készen áll-e arra, hogy Anglia legjobb hat csapatának egyike ellen szerepeljen, Solskjaer így felelt:

"Nos, talán igen."

 

"Nem dobhatjuk minden alkalommal a mély vízbe. Jól kell sáfárkodnunk az ő játékidejével. De az Astana és a Rochdale elleni meccseken is bizonyította, hogy készen áll a feladatokra."

 

"Ez most a Premier League lesz. Most lesz egy hétvégém arra, hogy ezen gondolkodjak."

 

Greenwood csak egyike azon akadémistáknak, akik ebben a szezonban megnövekedett felelősséget kapnak Solskjaertól.

 

A 21 éves Axel Tuanzebe szerdán csapatkapitányként vezethette ki társait a Ligakupában, a 19 éves Brandon Williams pedig csereként debütálhatott ugyanezen a mérkőzésen a felnőttek között.

 

Amikor arra kérték, hogy írja körül, mit érez a csapata fejlődését illetően, lelkendezve tette meg mindezt:

"A saját szavaimmal? Számomra ez egy olyan csapat, amely folyamatosan formálódik, fejlődik. Szerintem ez egy fiatal csapat, amely tudja és ismeri a klub kultúráját."

 

"Minden egyes napon látom őket az edzésen, a hozzáállással, a munkabírással és a vággyal pedig semmilyen probléma nincsen."

 

"Most csak az a kérdés, hogy bízni tudunk-e önmagunkban? Sikerül megtalálnunk a nyugvópontot ebben a kérdésben?"

 

"Az Astana és a Rochdale ellen a fiúk le akarták rakni a névjegyüket, jól akartak teljesíteni és talán időnként elsiették a befejezéseket. De közeledünk a megoldáshoz."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Arsenal

Premier League 7. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!