Manchester United 1-1 Arsenal

Scott McTominay találatára volt válasza az Arsenalnak, így a hétfő esti rangadón 1-1-es döntetlen született.


Ole Gunnar Solskjaer három helyen változtatott a legutóbbi bajnoki kezdőjéhez képest. Tuanzebe a Ligakupa meccs után ezúttal is játszhatott, most a védelem bal szélén kapott szerepet, miután Young a jobb oldalt kapta meg Wan-Bissaka betegsége miatt. Paul Pogba 100. PL-meccsén lépett pályára, az eddigi 99 mérkőzésén 24 gólt szerzett és 25 gólpasszt osztott ki.

 

Az első 15 perc egyetlen helyzetet sem hozott, bár a hazaiak tűntek magabiztosabbnak. Jóval többet volt a labda a Unitednél és leginkább a szélek próbáltak operálni.

 

A 18. percben Guendouzi kézzel állított meg egy manchesteri támadást, de a játékvezető továbbot intett. Érdekes, hogy még a VAR sem került elő az esetnél.

 

Két perccel később egy támadáson belül három beadása is volt az Ágyúsoknak, ám egyiket sem érte el londoni játékos a kapu előtt.

 

A 29. perc hozta az első lövést, Pereira tört előre, szép csellel ment el Luiz mellett, Guendouzi sem tudta megállítani, de lapos lövését fogta Leno.

 

Két perc múlva Pépé kapott remek labdát, de csúnyán kapu fölé bombázott.

 

A 36. percben Luiz vágta fel a labdát Aubameyang elé, aki várt kicsit, majd átívelt Pépéhez, aki ezúttal kaput talált, De Gea könnyedén hárított.

 

A 43. percben Pogba szerzett labdát és kiválóan indította Rashfordot, aki kapura tört, de Sokratis beérte és lövését blokkolta.

 

A 44. percben kontrázott az Arsenal, Saka lövését De Gea oldalra tolta, a lecsorgó labdát Guendouzi lőtte kapura, ám De Gea odaért a rövid alsóra és ismét hárított.

 

A vendégek szöglete után a United kontrázott, James beadásáról azonban lemaradt Rashford, aki összeszedte a labdát és visszagurított a tizenhatos előterébe, ahol McTominay szedte össze és gyönyörű lövéssel vette be a kapu jobb felső sarkát. 1-0 a Unitednek!

 

 

Fordulás után az Arsenal magasabb fokozatba kapcsolt, ám így nagyobb területek nyíltak meg a hazaiak előtt.

 

Torreira előtt adódott lehetőség, ám nem sikerült kapuba találnia, mint ahogyan David Luiznak sem szabadrúgásból. Miközben a túloldalon egy tizenegyes maradt el Kolasinac kezezése után.

 

Az 58. percben Tuanzebe csúnyán eladta a labdát saját tizenhatosa előtt, Aubameyang kapott jó passzt, majd De Gea felett a kapuba pöckölt. A játékvezető a partjelző intésére les miatt nem adta meg a találatot, ám a VAR után a középkezdéshez mutatott, hiszen nagyon nem volt les, Maguire beragadt, 1-1.

 

Egy perccel később hatalmas esélye volt a vezetés megszerzésére az Ágyúsoknak, jobbról érkező labdát Saka lőtte 11 méterről a kapu fölé.
 

A 64. percben Pereira bombája pattant le a védőkről épp Pogba elé, aki okosan tekert, de centikkel elkerülte a játékszer a kaput. A kapott gól előtti és környéki perceket túlélve a manchesteriek kezdték összeszedni magukat.

 

Nem sokkal később Young szöglete remekül szállt a kapu elé, McTominay érkezett nagy tempóban, de fejese elkerülte a kaput. Rashford is próbálkozott egy lövéssel, de sajnos ő sem talált a kapuba - részben amiatt, mert a védőn megpattant a lövés. Kevin Friend játékvezető nem volt a helyzet magaslatán a találkozó során, több alkalommal is nagyon rossz döntéseket hozott.

 

A 73. percben egy szöglet miatt fennmaradó Maguire kapott labdát a kaputól 20 méterre, majd lövésre szánta el magát, Leno nagyot védett.

 

Hihetetlen, de Xhaka a 77. percben kapta meg azt a sárga lapot, amit már régen megérdemelt. Negyedik olyan szabálytalansága volt már, ami a lap határát súrolta.

 

Az utolsó bő tíz perc leginkább mezőnyjátékot hozott, a kapukra szinte semmi veszélyt jelentettek a játékosok.

 

Már a ráadás perceiben járt a mérkőzés, amikor McTominay elleni szabálytalanság miatt megítélt szabadrúgást Rashford lőhette nagyon jó helyről, 17 méterről. Ezúttal a hosszút választotta a csatár, de Leno hatalmasat védett.

 

Nelson előtt is adódott egy gólszerzési lehetőség, de próbálkozása rendkívül gyengére sikeredett. Akárcsak Greenwood esetében, aki 17 méterről lőtt kapu mellé.

 

A 95. percben a vendégek kaptak szabadrúgást a manchesteri tizenhatos mellett, ám a beadást kifejelték a hazai védők, ami után a játékvezető lefújta az összecsapást.

 

Ez a döntetlen egyik csapatnak sem igazán jó, bár a játék sokkal jobb volt manchesteri részről, mint a legutóbbi 2-3 találkozón.

 

 

Premier League, 7. forduló
Manchester United 1-1 Arsenal
Old Trafford

 

Vezette: Kevin Friend

 

United: De Gea - Young, Lindelöf, Maguire, Tuanzebe - McTominay, Pogba - Lingard(Fred 74.), Pereira(Greenwood 74.), James - Rashford
Nem használt cserék: Romero, Rojo, Williams, Mata, Matic

 

Arsenal: Leno, Chambers, Sokratis, Luiz, Kolasinac, Xhaka, Guendouzi, Torreira(Ceballos 55.), Pepe(Nelson 75.), Aubameyang, Saka(Willock 80.)
Nem használt cserék: Martinez, Maitland-Niles, Holding, Martinelli

 

Gólszerző: McTominay 45' illetve Aubameyang 58'

 

Sárga lap: Rashford, Pereira, Young, Lingard illetve Chambers, Xhaka

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!