Fred korai továbbjutást remél

A Manchester United középpályása, Fred elmondása alapján játékostársaival abban reménykednek, hogy már a csütörtöki, Partizan Belgrád elleni hazai csoportmérkőzésen kivívhatják az Európa-liga kieséses szakaszába való továbbjutást.


A Vörös Ördögök éllovasok a L-csoportban három fordulót követően, a szerbek elleni győzelemmel pedig be is biztosítanák továbbjutásukat a második számú európai kupasorozat legjobb 32 csapata közé.

 

A két héttel ezelőtti, 1-0-s idegenbeli Partizan elleni siker manchesteri megismétlése esetén a jelenleg a csoport harmadik helyén, 4 ponttal álló Savo Milosevic legénység két mérkőzéssel a csoportkör zárulta előtt már nem tudná beérni a Unitedet, köszönhetően jobb egymás elleni eredményeiknek.

 

"Fontos, hogy mindig a győzelem megszerzésére törekedjünk" - jelentette ki a brazil játékos.

 

"Jó mérkőzést játszottunk a Partizan ellen."

 

"Remek csapat, úgy éreztük, hogy jól játszanak, de nekünk is jó meccsünk volt ellenük. Jó játékkal 1-0-ra nyertünk."

 

"Itt sem lesz ez másként. Ugyanúgy kemény összecsapásra számítunk, de a győzelemért fogunk játszani, egy alapvetően védekezésre és gyors kontrákra berendezkedő csapat ellen."

 

"Minden szükséges intézkedést meg kell majd tennünk elővigyázatosságból, de úgy kell kimennünk a pályára, hogy egy nagyszerű mérkőzésen győzelmet szerezzünk."

 

Amennyiben a manchesterieknek már a héten sikerülne elvégezniük feladatukat, úgy Ole Gunnar Solskjaernak lehetősége nyílna pihentetnie játékosait a hátralévő két csoportmérkőzésen, amelyeket november 28-án az Astana, december 12-én pedig az AZ Alkmaar ellen játszanak majd.

 

 

Mivel a Unitedre az év utolsó hónapjában három különböző sorozatban kilenc mérkőzés vár, így Fred úgy érzi, hogy a rotáció kulcsfontosságú lehet számukra.

 

"Ez egy kis pihenést biztosítana a hét folyamán számunkra, így az egész keret frissebb lehetne" - tette hozzá a 26 éves játékos.

 

"Emellett több lehetőség jutna a kevesebbet játszó játékosoknak is a lendületben maradásra, amely nagyon fontosnak ígérkezik az előttünk álló rengeteg mérkőzést megelőzően, amely során az egész keretünkre szükségünk lesz, szóval nagyon fontos lesz számunkra a továbbjutás."

 

"A sorozatos meccsterheléssel a helyére tehetjük az eddig hiányzó kirakódarabokat is."

 

Még szeptemberben Fred adta a gólpasszt Mason Greenwoodnak az Astana hazai pályán történt legyőzésekor, a mosolyt pedig le se lehetett törölni az arcáról, amikor arról kérdezték, hogy milyen érzés számára az Álmok Színházában képviselni a csapatot egy európai kupasorozatban.

 

"Lenyűgöző, nemde? A szurkolóink folyamatosan kiabálnak és biztatnak minket ezeken a meccseken. Nagyszerű érzés az európai kupaporondon szerepelni."

 

"Ahogy említettem, tisztában kell lennünk azzal, hogy kemény mérkőzés vár ránk és a legjobb tudásunkat kell nyújtanunk a pályán. Fontos, hogy a szurkolóink támogatásának tudatában mindent megtegyünk és megkönnyebbítsük a dolgunkat."

 

"Nagyon fontos a szurkolók és a csapat közötti kapcsolat és biztos vagyok benne, hogy nagyszerű mérkőzést játszunk majd egy különleges estén."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!