140 millió fontos adósságnövekedés a Unitednél

A Manchester United bejelentette, hogy legutóbbi pénzügyi jelentéséhez képest majdnem 140 millió fonttal emelkedett a klub adóssága, annak ellenére, hogy a bevételük is növekedett a 2019/20-as szezon első pénzügyi negyedévében.


Az ijesztő mértékben, 55.5 százalékkal, 247.2 millió fontról 384.5 millió fontra emelkedett adósságállomány nem éppen segíti elő a szurkolók elégedetlenségének csökkenését, akik a klubot működtető tulajdonos Glazer család és Ed Woodward ügyvezető igazgató ténykedését sem nézik mostanság jó szemmel.

 

A United 135.4 millió fontos bevételt jelentett be a 2019/20-as pénzügyi időszak első negyedévére, amely 400 ezer fontos emelkedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

 

A kereskedelmi bevételek az előző évhez képest 5.9 százalékot növekedve 80.4 millió fontot tettek ki, de a klubnál arra számítanak, hogy a június 30-án zárult előző üzleti évben produkált 627.1 millió fontos bevételhez képest 2020-ban csak alacsonyabb, 560-580 millió fontos bevételi állományt tudnak majd realizálni, még úgyis, hogy a játékoskeret bértömege kis mértékben csökkent.

 

 

Ez ugyanis részben annak köszönhető, hogy a klub ebben a szezonban nem szerepelhet a Bajnokok Ligájában. A közvetítésekből származó díjak az első negyedévben 32.9 millió fontot tettek ki, amely az előző év hasonló időszakához képest 9.9 millióval kevesebb, és 23.1 százalékos csökkenést jelent.

 

"Egyértelmű vízióval rendelkezünk a futball filozófiánk és az erősítések tekintetében" - kezdte Woodward a jelentés nyilvánosságra hozatalakor.

 

"Az elmúlt években az átigazolások, az infrastruktúra, az analitika és az akadémia területén eszközölt beruházásaink már elkezdték meghozni a gyümölcsüket."

 

"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy hamarosan elérjük a 4000 mérkőzéses mérföldkövet abban a tekintetben, hogy sorozatban ennyi alkalommal mindig volt akadémiai játékos a csapatunkban, amiatt pedig különösen optimisták vagyunk, hogy milyen fiatal tehetségeket sikerül mostanság kinevelnie az akadémiánknak."

 

"Az a legfőbb célunk, hogy izgalmas futballt játszva trófeákat nyerjünk egy olyan csapattal, amely az akadémiánk legjobbjait vegyíti világklasszis igazolásokkal."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!