Beharangozó: FC Asztana - Manchester United

Csütörtökön magyar idő szerint 16:50-kor játssza soron következő csoportmeccsét a United az Európa Ligában. A Vörös Ördögök tartalékos csapattal utaztak el a kazah fővárosba, ahol igen zord körülményekkel kell majd szembenéznie a manchesteri fiataloknak.


Az előrejelzések szerint -10 és -15 fok közötti hőmérsékletben rendezik meg a mérkőzést, ami a csoportkör ötödik, utolsó előtti fordulója. Az L jelű kvartett élén jelenleg a Vörös Ördögök állnak 10 ponttal, őket a holland Alkmaar követi 8, valamint a szerb Partizan 4 ponttal. Az utolsó helyen eddig szerzett pont nélkül áll aktuális ellenfelük, az FC Asztana.

 

Solskjaer az utazó keretbe mindössze négy olyan játékost nevezett, aki az első csapat tagja. Nevezetesen Lee Grant, Axel Tuanzebe, Luke Shaw és Jesse Lingard szállt fel a csapat gépére úgy, hogy a United továbbjutása már biztosított a kieséses szakaszba. A felnőtt keret zöme mellett Solskjaer segítőinek, Michael Carricknek és Kieran McKennának is engedélyt adott, hogy kihagyják a 6 órás repülőutat. Ole távollétében ők felelnek az otthon maradtak felkészítéséért a vasárnapi, Aston Villa elleni hazai bajnokira.

 

A klub norvég mestere már azt is megerősítette, hogy az akadémisták közül Di’Shon Bernard, Ethan Laird és Dylan Levitt biztosan ott lesz a kezdőben, de arra is utalt, hogy a United 19 éves fiatal védője, Max Taylor is bemutatkozhat a felnőtteknél. Taylor esete amiatt is rendkívüli, mert egy évvel ezelőtt kemoterápiás kezelést írtak elő neki, miután hererákkal diagnosztizálták.

 

Lingardéknak alapos melegítésre lesz szükségük a sérülések elkerülése érdekében

 

A csoport másik meccsén a jelenleg második Alkmaar a Partizant fogadja Hollandiában. Amennyiben a United fiataljai győzni tudnak Kazahsztánban, míg az Alkmaar nem bír a Partizannal – akik az Asztanával ellentétben még továbbjuthatnak -, úgy az akadémisták kiharcolhatják a biztos csoportelsőséget a „nagyoknak”.

 

Szeptemberben épp a két csapat találkozott egymással az első fordulóban az Old Traffordon, ahol egy nyögvenyelős mérkőzésen végül Greenwood 73. percben szerzett találatával nyertek a Vörös Ördögök.

 

Érdekesség, hogy az Európa Liga története során eddig még egyetlen csapatnak sem sikerült az első öt fordulót kapott gól nélkül letudni a csoportkörben. Ezt mondhatná el magáról most a United, ha ezúttal is megőrizné kapuját a góltól.

 

Tudva lévén, hogy idegenben a felnőtteknek sem ment a góllövés eddig – két meccsen egyetlen kaput eltaláló lövésük volt és az is egy büntető révén -, ne lepődjön meg senki, ha nem lesz sok dolga a kapusoknak az összecsapáson.

 

A United kerete életkorokkal:

Kapusok - Lee Grant (36), Matej Kovar (19).

Védők - Max Taylor (19), Luke Shaw (24), Axel Tuanzebe (22), Teden Mengi (17), Di'Shon Bernard (19), Ethan Laird (18).

Középpályások - Dylan Levitt (19), Ethan Galbraith (18), Arnau Puigmal (18), James Garner (18), Jesse Lingard (26), Tahith Chong (19), Angel Gomes (19).

Támadók - Largie Ramazani (19), D'Mani Bughail-Mellor (19), Mason Greenwood (18).

 

Európa Liga-csoportkör, 5. forduló
FC Asztana - Manchester United
Astana Arena, 2019.11.28. 16:50
Játékvezető: Donatas Rumsas (litván)

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-0

 

A találkozót a DIGI Sport 1-en ÉLŐ-ben nézhetitek!


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!