Három fiatal kezdőként debütálhat az Astana ellen

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer megerősítette, hogy a klub akadémiájáról Di'Shon Bernard, Ethan Laird és Dylan Levitt is a kezdőcsapat tagja lesz csütörtökön, az Astana elleni Európa-liga mérkőzésen.


Solskjaer csak négy olyan játékost - Lee Grant, Luke Shaw, Axel Tuanzebe, Jesse Lingard - vitt magával Kazahsztánba, akik a felnőtt keret állandó tagjai, miután a Vörös Ördögök már az előző fordulóban biztosították továbbjutásukat a kieséses szakaszba.

 

A United utazó keretéből 14 játékos fiatalabb, mint 20 éves, Solskjaer pedig hiszi, hogy ez a meccs tökéletes alkalom lesz a játékosok számára ahhoz, hogy bemutatkozzanak felnőtt szinten is.

 

"Ha a fiatal játékosaink megtanulnak az ilyen európai kupamérkőzéseken játszani, akkor ez egy nagyszerű kezdet lesz számukra" - kezdte a norvég menedzser.

 

"Ez a megfelelő kihívás ezeknek a fiúknak és szerintem nagyszerű futballt láthatunk majd tőlük."

 

"Nehéz dolog a fiatal srácoknak megfelelő mennyiségű játéklehetőséget biztosítani ahhoz, hogy felnőtt, profi szintű mérkőzéseken bizonyíthassanak."

 

"Ott van rá az EFL Trophy, de számomra ez most egy nagy esély lesz arra, hogy együtt láthassam őket."

 

A szezon során a felnőtt csapatban eddig kevesebb játéklehetőséghez jutók utazó keretbe való nevezése kapcsán így folytatta Solskjaer:

"Négy mérkőzés elég volt számunkra a továbbjutás kivívásához, úgyhogy ez most lehetőséget biztosít számunkra ahhoz is, hogy a szükséges játékperceket megadhassuk azoknak a tapasztaltabb játékosoknak, akik ezt igénylik: Axel, Luke és Jesse."

 

"Nem igazán van túl sok mérkőzés a lábukban és sérüléseikből vannak visszatérőben."

 

 

Ole azt is megerősítette, hogy a 2018-ban a Stoke City-től igazolt Lee Grant pályafutása második mérkőzésén állhat majd a United kapujában holnap.

 

"Menedzserként fantasztikus, hogy olyan, világklasszis hozzáállással rendelkező játékosokra számíthatok, mint Lee" - tette hozzá.

 

"Valószínűleg ő a legjobb erőnléti állapotban lévő kapusunk, mindig extra munkát végez. 36 évesen is úgy dolgozik, mintha 26 lenne. Tökéletes kapus részleggel rendelkezem."

 

Pályára fog lépni valamilyen formában a 19 éves Max Taylor is, aki rákos megbetegedéséből felépülve debütálhat majd a felnőttek között.

 

"Fantasztikus történet látni őt visszatérni" - folytatta Solskjaer.

 

"Amint átvettem a csapat irányítását, eléggé korán találkoztam Maxszel, az pedig örökké mellette fog szólni, hogy egy ilyen hosszú utat bejárva sikerült újra olyan állapotba kerülnie, hogy megint a pályán lehessen."

 

"Olyan dolgon ment keresztül, amin senkinek nem szabadna, de sikerült legyőznie. Ő inspiráló lehet minden játékos számára."

 

"Amikor kint van a pályán, látható, hogy már egyáltalán nem fél, mert neki előtte az életét kellett féltenie, szóval amikor pályára lép, akkor élveznie kell a játékot és remélem, hogy karriere tovább is tud majd fejlődni."

 

"Ez egy esély számunkra, hogy ehhez még nagyobb motivációt adjunk számára."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!