De Gea már alig várja a derbi napját

A Manchester United kapusa, David de Gea izgatottan várja a szezon szombaton megrendezésre kerülő első manchesteri derbijét.


Álljon bárhogy is a bajnoki tabellán a két csapat, a városi rangadót mindig milliók követik nyomon világszerte, David de Gea pedig már türelmetlen, hogy az Etihad Stadiumban pályára léphessen Pep Guardiola legénysége ellen.

 

"Ez mindig egy különleges párosítás" - kezdte De Gea a Manutd.com-nak.

 

"Ez egy igazi derbi egy olyan klasszis csapat ellen, amely egyértelmű, labdajáratásra épülő játékstílussal rendelkezik."

 

"Az általuk jelentett nyomás mellett nagyon jól kell védekezned ellenfélként. Ahogyan mondtam, ez egy speciális összecsapás és már alig győzöm kivárni, hogy ott lehessek a pályán."

 

"Azon leszek, hogy jó teljesítményt nyújtsak és hozzásegítsem a csapatot a három pont megszerzéséhez, amely nagyszerű lenne számunkra."

 

 

De Gea számos kellemes emlékkel rendelkezik erről a párosításról, ugyanis háromszor is győztesen távozhatott már az Etihadból, ezek közül kétszer, 2012-ben és 2018-ban pedig eseménydús 3-2-es sikert tudtak aratni.

 

Az időben korábbi győzelem kulcsfontosságú volt azt illetően, hogy Sir Alex Ferguson utolsó szezonjában bajnoki címet ünnepelhetett a csapat, míg az egy évvel ezelőtti események abban akadályozták meg a városi riválist, hogy hazai pályán ünnepelhessék bajnoki címüket.

 

A csapat 1-es számú játékosa reméli, hogy újabb sikereket élhetnek majd át a város másik felében, amikor folytatódik a két klub közötti rivalizálás.

 

"Rengeteg szép emlékem van" - tette hozzá a 29 éves kapuvédő.

 

"Van egy-két kevésbé jó is, de mindig szórakoztató ezeken a meccseken szerepelni, mert tele van szenvedéllyel és elszántsággal, illetve mindig történik valami különleges is."

 

"Reménykedjünk, hogy a három pont is a nevünk mellé lesz majd felírható ezúttal."

 

De Gea a 2017/18-as szezon utolsó fordulója, a Watford elleni 1-0-s győzelem óta nem hagyott ki Premier League mérkőzést.

 

Miután szeptemberben írta alá új szerződését, amely értelmében 2023 nyaráig marad a klubnál, már előre tekint azt illetően, hogy mit tartogat a jövő számára az Old Traffordon, amely keretében akár tovább is bővítheti a manchesteri derbiken történt 18 mérkőzéses szereplésszámát.

 

 

"Igazán nagy öröm, hogy további szezonokat tölthetek majd el a klub kötelékében és nem csak abban reménykedek, hogy újabb derbiken és mérkőzéseken léphetek pályára, de több trófeát is szeretnék nyerni, mert ez az, amiért mindannyian harcolunk."

 

A korábbi Atletico Madrid nevelésű játékost nemrég a 2010-es évek legjobb Premier League kapusának választotta a Sky Sportson Gary Neville és Jamie Carragher, olyanokat megelőzve, mint Petr Cech, Joe Hart és Ederson.

 

De Gea elárulta, hogy nagy megtiszteltetésnek veszi, hogy mindkét szakértőnél ott lehetett az évtized csapatában.

 

"Amikor ilyen szintű játékosok ismerik el a hosszú évek során végzett kemény munkádat, akkor az azt kell hogy jelentse, hogy valamit hosszú időn keresztül jól csináltál egy nagy Premier League klubnál."

 

"Úgyhogy ez mindig nagy büszkeséget jelent és tényleg nagyszerű érzés ilyen elismerésekben részesülni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!