Maguire a büszke kapitány

Harry Maguire elmondása szerint hihetetlenül büszke, hogy csapatkapitányként vezethette ki a Manchester Unitedet pályafutása első manchesteri derbijén.


A nyári igazolás újabb megbízható teljesítménnyel rukkolt elő a hátsó tengelyben a városi rivális ellen, akikkel szemben a Vörös Ördögök 2-1-es győzelmet tudtak aratni az Etihad Stadiumban Marcus Rashford és Anthony Martial góljainak köszönhetően.

 

Mivel Ashley Young nem volt a kezdőcsapat tagja, ezért Maguire viselte a kapitányi karszalagot, mérkőzés utáni nyilatkozatában pedig elmondta, hogy ez mindig emlékezetes pillanat lesz számára.

 

"Nagyon büszkévé tesz, hogy én vezethettem ki a fiúkat az Etihad gyepére és három ponttal távozhattunk" - kezdte a csapat 5-ös számú játékosa a MUTV-nek.

 

"Ez egy fontos mérkőzés volt számunkra. Szerintem a legutóbbi két meccsünkön senki nem kérdőjelezheti meg, hogy megérdemelten nyertünk."

 

"Tudtuk, hogy erősen nekünk fognak esni és mindent be fognak vetni. Szerintem jól tartottuk magunkat és nem gondolom, hogy túlzottan sok lehetőséget hagytunk volna számukra a második játékrészben."

 

Míg a United teljesítménye védekezésben ellenállhatatlan volt az Etihadban, Harry csak dicsérni tudta a csapat támadójátékosait szombat esti produkciójukért.

 

 

A Daniel James, Jesse Lingard, Marcus Rashford és Anthony Martial összeállítású támadószekció rengeteg problémát okozott a City hátsó alakzatának az első félidőben és csak a balszerencsén múlt, hogy nem két gólosnál nagyobb előnnyel vonulhattak a szünetre.

 

"Nagyszerű kezdés volt a fiúktól az első félidőben, a négy tagú támadószekciónk pedig szinte követhetetlen volt, amikor pedig így játszanak, akkor bármilyen védelemnek problémát okozhatnak" - tette hozzá Maguire.

 

"Az elmúlt kicsivel több, mint egy hónap során, amikor ránézek a támadóinkra, akkor érzem, hogy gólokat fognak szerezni. A szezon kezdetén nem igazán tudtunk egynél több gólt lőni egy meccsen, de most már sorozatban játszottuk úgy a meccseket, hogy nem álltunk meg egy lőtt gólnál."

 

"Nagy veszélyt jelentenek a kapura, kiemelkedő tehetségek és szerintem mostanra kezd minden összeállni. Nem szállunk el magunktól - nagy győzelem volt, fontos három pont, a szurkolóknak pedig létfontosságú, emiatt pedig boldog vagyok. Folytatnunk kell a kapaszkodást a tabellán és gyűjtögetnünk a pontokat."

 

A szombati sikert még édesebbé teszi, hogy a nap első mérkőzésén a top 4-be kerülésért rivális Chelsea botlott az edzőváltáson átesett Everton ellen. Az eredmény értelmében a Vörös Ördögök csökkenteni tudták hátrányukat a Bajnokok Ligája indulásért folyó harcban, Maguire szerint pedig ezt a folyamatot folytatni tudják a következő hetekben, ha olyan teljesítményt nyújtanak, mint az Etihadban.

 

"Szerintem csak a saját eredményeinkkel szabad foglalkoznunk, nem szabad máshova néznünk."

 

"Továbbra is nyernünk kell a mérkőzéseinket és folytatni azt a sort, amit a Spurs és a Manchester City egymás utáni legyőzésével elkezdtünk."

 

"A következő fordulóban újra nagy összecsapás vár ránk [az Everton ellen]. Látótávolságon belül van hozzánk képest a top 4, de továbbra is csak a saját eredményeink számítanak és meg kell próbálnunk újabb három pontokat begyűjteni és tovább fejlődni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!