Chongot és Gomest is megtartaná a United

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer megerősítette, hogy szeretné a csapatnál tartani Angel Gomest és Tahith Chongot.


A két fiatal játékos egyértelműen kivehette a részét a szezon során a Vörös Ördögök felnőtt csapatának mérkőzéseiből, miután ők is azon tagjai az akadémiáról kikerült játékosoknak, akik profitáltak Ole Gunnar Solskjaer fiatalokba vetett hitéből.

 

Számos pletyka kelt szárnyra jövőjüket illetően, de a menedzser szeretné házon belül tartani a párost és meggyőzni őket, hogy írjanak alá új szerződést a klubbal.

 

"Nos, mindketten olyan játékosok, akiket szeretnénk megtartani" - mondta a norvég menedzser.

 

"Szerintem ők nagyszerű tehetségek. Volt néhány problémájuk és sérülésük, úgyhogy nem tudtak annyit játszani, amennyit én szerettem volna."

 

Chong ott ülhetett a kispadon a Colchester United ellen 3-0-ra megnyert szerdai Ligakupa negyeddöntőben azt követően, hogy hétfőn gólt szerzett a Reading elleni U23-as bajnokin, de Gomes kimaradt a meccsnapi keretből is.

 

Ole magyarázattal szolgált erre is, ugyanis a 19 éves középpályás betegséggel, illetve egy kisebb sérüléssel küzd jelenleg.

 

 

"Angelt például már néhány hete betegség gyötri" - folytatta.

 

"Emellett kiment a bokája is. De ők nagy tehetségek, igazi Man United érzelmű játékosok."

 

Ebben a szezonban eddig hat alkalommal jutott játéklehetőséghez a felnőtt csapatban a holland U21-es válogatott Chong, míg Gomes négyszer lehetett ott a pályán, és mindketten háromszor voltak a kezdőcsapat tagjai.

 

A fiatal játékosok a szezon előrehaladtával valószínűleg továbbra is értékes játékpercekhez juthatnak felnőtt szinten, bár a keret kezd jó formába kerülni a sűrű ünnepi időszakot megelőzően.

 

"Egyre másra térnek vissza játékosaink" - tette hozzá Ole.

 

"Visszatért Paul [Pogba], Timothy [Fosu-Mensah], Eric [Bailly] és Diogo [Dalot] is már közénk."

 

"Úgyhogy ez plusz négy extra erőt jelent majd számunkra a következő hónapokra."

 

"Diogo ma este játszani fog a fiatalok között [az AC Milan elleni U19-es barátságos meccsen], úgyhogy onnantól kezdve ő bevetésre készen fog állni. Bailly, Tim [Fosu-Mensah] és Paul valószínűleg ettől még egy picit messzebb van."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!