Hírek a keret állapotáról

A Manchester United védelme hamarosan bővülhet, de még valószínűleg nem a Wolverhampton elleni mérkőzésen.


Egy exkluzív interjúban Ole Gunnar Solskjaer elmondta, Axel Tuanzebe egyike azon öt védőnek, akik közel állnak ahhoz, hogy visszatérjenek az első csapat védelmébe.

 

A 22 éves játékos a Colchester United elleni Ligakupa összecsapás óta nem szerepelt, de hamarosan visszatérhet a keretbe, akárcsak a régóta sérült Eric Bailly, Timothy Fosu-Mensah, Diogo Dalot és Marcos Rojo.

 

"Egy kisebb betegség ütötte fel fejét a csapaton belül, de ez normális az év ezen részében, úgyhogy ki kell találnunk, ki ébred fel rendben holnap" - nyilatkozta Ole Stewart Gardnernek a mérkőzést megelőző sajtótájékoztató előtt.

 

"Ezen kívül sérülésből visszatérő játékosokról beszélhetünk. Reméljük, hamarosan láthatjuk Axelt. Tim és Eric hamarosan a tartalékoknál játszik meccset."

 

"Diogo visszatért, Marcos remélhetőleg hamarosan tesz így, szóval rendben vagyunk."

 

Nyári térdműtétjét követően Bailly hétfőn tért vissza az első csapat edzéseihez, míg Fosu-Mensah 2017 májusa óta nem lépett pályára a United színeiben.

 

A holland labdarúgó két szezont kölcsönben játszott, előbb a Crystal Palace-nál, majd a Fulhamnél, ami után ő is térdműtéten esett át, ezért ki kellett hagynia az idei szezon első felét.

 

Dalot karácsony előtt barátságos találkozón szerepelt az U19-esek között a Milan ellen, míg Rojo két hónapnyi kihagyás után térhet vissza hamarosan. A norvég menedzser hozzátette, valószínűleg lesz némi rotálás a holnap FA-kupa mérkőzésre, hiszen 10 nap alatt 4 bajnokit játszott a csapat karácsony óta.

 

"Lesz pár változtatás" - folytatta Solskjaer. "Vigyáznunk kell a játékosainkra."

 

 

Paul Pogba és Scott McTominay sem lép pályára az elkövetkezendő néhány hétben, ami miatt Ole további lehetőségeket keres a középpályán, bár a Wolves elleni összecsapás túl korai lehet James Garner és Dylan Levitt számára.

 

"Van néhány olyan fiatal játékosunk, akik jól teljesítettek. Jimmy és Dylan is, de sérültek vagy betegek voltak, ezért az utóbbi időben keveset játszottak. Csak most tértek vissza, szerintem Jimmy-t hétfőn láthatjuk majd a tartalékok között."

 

A menedzser a sajtótájékoztatóján megpróbálta tisztázni a Pogba körül kialakult helyzetet: "Paul hosszú kihagyás után tért vissza, két meccsen játszott, majd a Burnley ellen már nem, mert fájt a bokája. Megvizsgáltuk, nem ugyanaz a sérülés, mint volt."

 

"Mindig konzultálsz a saját orvosaiddal is, ahogyan én is tettem, amikor műtétem volt. Mint mondtam, nem olyan súlyos, három vagy négy hetet kell kihagynia."

 

Solskjaer megerősítette azt is, hogy Sergio Romero kezd majd a Molineux-ben, akárcsak tavaly a Wolves ellen. Az argentin kapus az eddigi 9 kupameccsből hétszer védett, ötször gólt sem kapott.

 

 

HÍREK A WOLVES-RÓL

 

Nuno Espirito Santo, a Wanderers menedzsere elárulta Diogo Jota nem lép pályára holnap, mivel sérülést szenvedett a Watford elleni, 2-1-re elveszített bajnokin két napja.

 

A portugál labdarúgó így csatlakozik Willy Boly-hoz és Morgan Gibbs-White-hoz, akik szintén sérültek.
 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!