2020-ban már csak harmadik leggazdagabb a United

Ráadásul az is fenyegeti a Manchester Unitedet, hogy 2021-ben a Manchester City és a Liverpool is beelőzi őket a Deloitte Football Money League rangsorában.


A Vörös Ördögök 2018/19-es szezon során produkált 627.1 millió fontos összbevétele a harmadik helyre volt elég számukra a frissen megjelent éves listában, messze lemaradva a két spanyol óriás, a Barcelona (741.1 millió font) és a Real Madrid (667.5 millió font) mögött.

 

A legközelebbi Premier League riválisok közül a City és a Liverpool a hatodik és hetedik helyre futottak be, a városi rivális lemaradása pedig csak 88.9 millió font volt.

 

Nyolcadik helyével a Tottenham a legmagasabban rangsorolt londoni klub, míg a Chelsea a 9., az Arsenal pedig a 11. pozícióban futott be.

 

A Deloitte által pénzügyi eredményeket alapul véve az 1996/97-es szezonban először elkészített Money League felmérés óta mindig a Manchester United volt a legmagasabban rangsorolt angol klub.

 

Mindazonáltal a 2019/20-as szezonra csökkenő tendenciát mutatva 560-580 millió font közé becsülték bevételeiket, és annak az eshetősége is fennáll, hogy sorozatban második szezonjukat is a Bajnokok Ligája közvetítésekért járó bevételek nélkül kell majd megkezdeniük.

 

 

Dan Jones, a Deloitte szakértője szerint ennek okán nem elképzelhetetlen, hogy őrségváltás történik majd az angol klubok között.

 

"A Money League kezdete óta a Manchester United mindig a legmagasabban rangsorolt angol klub volt, de a 2021-es lista elkészítésekor komoly kihívókkal nézhet szembe" - kezdte.

 

"Ugyanis akkor már bele fog számítani ez a szezon is, amikor a Liverpool elnyűhetetlen a pályán, úgyhogy látok arra lehetőséget, hogy a United elveszíti az első helyét a házi rangsorban."

 

"Ezt részben meghatározza majd a szezon további alakulása is, különös tekintettel akkor, ha a City és a Liverpool messze jutnak a Bajnokok Ligájában."

 

"Egyértelműen lehetőségként kell foglalkozni a United pozíció vesztésével. Annak függvényében, hogy milyen bevételt vetítettek előre, illetve hogy a City és a Liverpool jól szerepel-e a Bajnokok Ligájában, nagyon-nagyon szoros lehet a küzdelem."

 

"Ha belegondolunk, hogy 10 évvel ezelőtt hol tartottunk, annak a gondolata, hogy a City pénzügyileg felülmúlhatja a Unitedet, túlzónak tűnhetett."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!