Manchester United 0-2 Burnley

FELFOGHATATLAN, ELFOGADHATATLAN az ilyen hozzáállás és játék.


Nem ez volt az a találkozó, mely úgy került be a történelembe, hogy az első perctől kezdve óriási iramot diktált mindkét alakulat.

 

A Unitednél volt többet a labda, de leginkább a középpályán folyt a játék. Ott történt egy szabálytalanság is, mely után Martial került a földre, ápolni is kellett a franciát, de szerencsére folytatni tudta a meccset.

 

A 10. perc környékén kezdett élénkülni a United széljátéka, beadások is mentek a Burnley kapuja elé, de a védelem jól állt a lábán.

 

Már több, mint húsz perc eltelt a mérkőzésből, amikor Mata lövése pattant le egy védőről éppen Fred elé, a brazil már harmadik lövésére szánta el magát, ez sikerült a háromból a legjobban, de Pope védeni tudott.

 

A 24. percben szabadrúgáshoz jutottak a vendégek saját térfelükön. Felküldték a United kapja felé, a védők között Wood bólintott, de mellé fejelt.

 

A 28. percben Wan-Bissaka remek beadása egy védőn megpattant, ami így megzavarta Matát, aki a támaszkodó lábával találta el a játékszert.

 

Négy perccel később ismét AWB beadása szállt a kapu elé, James fejelt a jobb felső felé, de Pope szögletre tolta.

 

A 33. perc hihetetlen nagy helyzetet hozott; Matic óriási passzal hozta helyzetbe Martialt, aki elé becsúszott Taylor, a francia csatárról pedig az alapvonalon túlra pattant a játékszer.

 

A semmiből szerzett vezetést a Burnley a 39. percben. A félpályáról íveltek fel szabadrúgást a kapu elé, Matic-ot lefejelték, a labda Wood elé került, akit Maguire csak követett, az új-zélandi pedig közelről De Gea kapujába helyezett, 1-0 a vendégeknek.

 

Pereira két próbálkozással vétette észre magát, az első még elkerülte a kaput, a másodiknál Pope hárított.

 

Az első félidőben leginkább a manchesteriek akarata érvényesült, a Burnley szinte első lehetőségét gólra váltotta. Fordulás után sokkal gyorsabb játékra volt szükség a fordításhoz.

 

Ole Gunnar Solskjaer cserélt a szünetben, Pereira helyett Greenwood állt be.

 

A csere azonban nem sokat jelentett a United játékában, ráadásul a vendégek lőttek újabb gólt. Megint a semmiből született találat; labdaszerzés után Rodriguez 15 méterről lőtt a rövid felsőbe. Sem Maguire, sem De Gea nem számított arra, hogy a támadó lőni fog, nagyon meglepte a kapust ez a bomba.

 

A 63. percben végre valami szép támadást is láthattunk a Vörös Ördögöktől, mely végén James tekert, de fél métert tévedett.

 

A 68. percben Mata kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást, de lövése centikkel kapu fölé szállt.

 

Hat perccel később Martial átlövését tolta szögletre Pope, a sarokrúgás után Jones fejelt, de Pope könnyedén hárított.

 

Az utolsó 15 percben mindent megpróbált a csapat, Martial, Lingard és Greenwood is lövésre szánta el magát, de a gól csak nem akart jönni.

 

A 90. percben Mata ívelését bólintotta a kapuba Shaw, ám a játékvezető lefújta a támadást, mert szerinte lökött a bekk.

 

Négy perc ráadás maradt a Unitednek arra, hogy valamit kozmetikázzon az eredményen, de az sem sikerült.

 

Borzasztóan gyenge egyéni, és csapatteljesítményt láthattunk ma a hazaiaktól, fejben elképesztően lassan játszott mindenki, úgy pedig egy jól védekező gárdát nem lehet megverni.

 

 

Premier League, 24. forduló
Manchester United 0-2 Burnley
Old Trafford, 73198 néző

 

Vezette: Jonathan Moss

 

United: De Gea, Wan-Bissaka, Jones, Maguire, Williams(Shaw 69.), Fred, Matic, James(Lingard 69.), Pereira(Greenwood 46.), Mata, Martial
Nem használt cserék: Romero, Bailly, Dalot, Gomes

 

Burnley: Pope, Tarkowski, Mee, Taylor, Lowton, Westwood, Cork, McNeil, Hendrick, Wood, Rodriguez
Nem használt cserék: Hart, Brady, Pieters, Lennon, Vydra, Long, Goodridge

 

Gólszerző: Wood 39', Rodriguez 55'

 

Sárga lap: Taylor, Westwood

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!