A Unitednek alkalmazkodnia kell a Tranmere körülményeihez

A Tranmere menedzsere, Micky Mellon szerint a Manchester Unitednek akklimatizálódnia kell majd a körülményekhez, amikor vasárnap a Prenton Parkba látogatnak az FA-kupa 4. fordulójában.


Ole Gunnar Solskjaer legénysége azt követően látogat a harmadosztályú klubhoz, hogy azok újrajátszás keretében legyőzték a szintén a Premier League-ben szereplő Watfordot csütörtökön este.

 

A Prenton Park talaja több helyen is mély és sáros, a Lódarazsak elleni győzelem során pedig bizonyos pontokon homokkal szórták fel, így a rövid rendelkezésre álló idő okán a United vendégjátékakor is ilyen körülményekre kell számítani.

 

Mellon azonban nem igazán érez együtt a két osztállyal felettük játszó manchesteriekkel.

 

"Az emberek meg vannak zavarodva és azt gondolják, hogy egy másik típusú pályán kell játszaniuk" - kezdte.

 

"Pedig ugyanolyan pályán fogunk játszani. Mi lesz ha szeles lesz az idő? Mi lesz ha jégeső lesz? A jó játékosok képesek alkalmazkodni, legyen szó bármiről is - ezt is várjuk el tőlük."

 

"Tudják, hogy milyen eshetőségek léteznek és hogy mit kell tenniük egy mérkőzés megnyeréséért, a jó játékosok pedig meg fogják találni a módját ennek bármilyen talajú pályán játszanak."

 

"A Manchester United játékosai valószínűleg mindenkinél jobban felkészültebbek arra, hogy minden helyzetben megtalálják a módját egy mérkőzés megnyerésének."

 

 

Annak ellenére, hogy egész edzői karrierét alsóbb osztályú csapatoknál töltötte, Mellon már került szembe aktuális csapata élén a Uniteddel, még 2016-ban, amikor a Shrewsbury Townt irányította ellenük az FA-kupa 5. fordulójában.

 

A 47 éves skót szakember tudja, hogy csapata az esélytelenek nyugalmával készülhet a vasárnapi összecsapásra, de nem hiszi, hogy egy esetleges United elleni győzelemre, amely az elmúlt 30 év legpocsékabb bajnoki rajtját produkálta, ne gondolhatnának.

 

"Ez valószínűleg a lehető legnagyobb dolog Tranmere számára" - tette hozzá.

 

"Bármely szezonban megtisztelő dolog egy ilyen méretű és történelmű klubot a Prenton Parkban fogadni, ez pedig az egész környék számára fantasztikus."

 

"Egy futball mérkőzésen mindig van esély győzni. Bizonyos dolgokat kell megtenned azért, hogy ennek az esélyét növelni tudd. Bármely mérkőzést meglehet nyerni."

 

"Ha bárki tud bármit is a futballról, akkor ismeri a Manchester United nagyságát. De most nem a Manchester United nagysága ellen, hanem a csapatuk ellen fogunk pályára lépni. Erre fogunk koncentrálni."

 

"Realisták vagyunk, hogy szinte mindennek együtt kell állnia ehhez, de miért ne tennénk meg ezért mindent?"


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Tranmere Rovers - Manchester United

FA-kupa 4. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!