Tranmere Rovers 0-6 Manchester United

A United hat gólszerzőjének köszönhetően kiütötte a Tranmere Rovers együttesét az FA-kupából.


Bátran kezdtek a hazaiak és egy szöglet után több beadás is szállt Romero kapuja elé, majd egy lövés meg is dolgoztatta a kapust, akinek azonban nagyon komoly feladata nem volt annál a lehetőségnél.

 

Kegyetlen mély - főleg a széleken - talajon kellett játszani, ami a United játékosainak nem nagyon feküdt az első percekben.

 

A 9. percben Maguire lépett fel nem először a meccsen, egy csellel szabaddá játszotta magát, majd úgy döntött, lő egyet. Jó döntés volt, mert hatalmas gólt ragasztott a hosszú felsőbe, 1-0 a Unitednek!

 

Négy perccel később Dalot passzolt Martialhoz, aki visszatette a portugálhoz. Diogo betört a tizenhatosra, egy csel után ő is lövésre szánta el magát, és ő is kilőtte a hosszút, de most az alsó sarokban kötött ki a játékszer, 2-0 már!

 

 

Az első negyedóra végén Maguire előretörését követően Lingardhoz passzolt, a támadó pedig a hosszú alsó sarokba tekert, 3-0 16 perc alatt.

 

A 18. percben Ferrier szedett össze egy labdát, megindult előre és tüzelt, de nem talált kaput.

 

Martial sem akart kimaradni a gólszerzők közül, de 10 méterről leadott próbálkozása kapu mellé szállt.

 

Ferriernek megjött a kedve, újabb lövést eresztett meg, ezúttal Jones mellől lőtt, de Romero a helyén volt és fogta.

 

Jó volt látni, hogy a hazaiak a 0-3 ellenére is lelkesen játszottak, ám az osztálykülönbség nagyon látszódott a két gárda között.

 

De vajon 0-4 után is lelkes marad a Tranmere? Mert a 41. percben már ennyi volt az állás, egy szöglet után ugyanis Jones fejelt a kapuba. A négy gólból hármat védő szerzett...

 

A félidő utolsó percében Martial végre nem cselezni próbált, hanem 17 méterről lőtt, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a labda a kapuban kötött ki, 5-0 a Unitednek!

 

A második félidőre kettőt cserélt Solskjaer, beküldte a pályára Chongot és Fredet.

 

Tíz perc telt el a félidőből, mikor Chongot vágta fel a kapus, amiért büntetőt kapott a United. A büntetőt Greenwood magabiztosan gurította a kapuba, 6-0 a Unitednek!

 

 

Pereira szabadrúgást végezhetett el, de nem talált kaput a középpályás.

 

A 66. percben Lingard passzolt Dalot-hoz, a bekk éles szögből lőtt, a kapus a rövidnél állt és védett.

 

Chong is gólt akart szerezni, de lövését szögletre tolta Davies.

 

Lingard közel járt a duplázáshoz, de 19 méterről leadott próbálkozása centikkel elsuhant a kapufa mellett.

 

A 78. percben kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást a Tranmere, Mullin állt a labda mögé, de csúnyán kapu fölé tekert.

 

A 82. percben Hepburn-Murphy tologatott a tizenhatos előterében, majd lőtt, de a labda a kapu mellett elhagyta a játékteret.

 

Négy perccel a rendes játékidő vége előtt Chong erős lövése csattant a lécen, melyről a mezőnybe pattant a labda. A fiatal szélsőnek nem volt szerencséje ezúttal sem.

 

A ráadás két percében sem történt már érdemleges, a Vörös Ördögök magabiztosan nyertek és jutottak tovább. Maguire és Dalot végre gólt szerzett, Martial betalált 200. manchesteri mérkőzésén és még Greenwood is eredményes tudott lenni.

 

FA-kupa, 4. forduló
Tranmere Rovers 0-6 Manchester United
Prenton Park

 

Vezette: Lee Mason

 

Tranmere: Davies, Caprice, Clarke, Monthe, Ridehalgh, Danns, Perkins(Gilmour 65.), Morris, Jennings, Blackett-Taylor(Hepburn-Murphy 74.), Ferrier(Mullin 73.)
Nem használt cserék: Woods, Pilling, Payne, Wilson

 

United: Romero, Shaw, Jones, Maguire(Williams 64.), Lindelöf, Dalot, Matic(Fred 46.), Pereira, Lingard, Martial(Chong 46.), Greenwood
Nem használt cserék: Grant, Bailly, Mata, James

 

Gólszerző: Maguire 9', Dalot 13', Lingard 16', Jones 41', Martial 45', Greenwood 56' (11-es)

 

Sárga lap: Davies illetve Jones
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!