FA-kupa: Újra idegenben

Az FA-kupa 5. fordulójában a Manchester United majd a Northampton Town vagy a Wayne Rooney-t is soraiban tudó Derby County ellen fog megmérkőzni.


Az összecsapásra majd a március 2-i héten fog sorra kerülni és minden 90 perc után döntetlenre álló mérkőzésen hosszabbítás fog következni, majd ha szükséges, akkor tizenegyesen döntenek a továbbjutó csapat kilétéről.

 

Míg a Vörös Ördögök vasárnap a Tranmere Rovers idegenbeli 6-0-s kiütésével biztosították helyüket az ötödik fordulóban, addig a Championshipes Derbyt 0-0-s döntetlenre kényszerítette a negyedosztályú Northampton. A Philip Cocu vezette Kosoknál végig a pályán volt Wayne Rooney, míg a Vargákat az egykori Manchester City csapatkapitány, Keith Curle irányította.

 

A két csapat február 4-én, a Pride Parkban újrajátszás keretében ismét egymásnak feszül majd, hogy eldöntsék, ki fogadhatja majd a Unitedet.

 

 

Amennyiben Rooney és társai másodszorra sikerrel vennék az akadályt, úgy ez lenne a 12. alkalom az FA-kupában, hogy a Derby és a United összefutnak - és a negyedik az elmúlt 11 évben. Legutoljára a manchesteriek 2018 januárjában 2-0-s győzelmet arattak az Old Traffordon Jesse Lingard és Romelu Lukaku kései góljainak köszönhetően, amelyeket egy 4-1-es és egy 3-1-es idegenbeli siker előzött meg 2009-ben és 2016-ban.

 

Ha a Northamptonnak sikerülne meglepetést okozni és továbbjutni, úgy mindösszesen hatodik alkalommal találkozhatnának a Manchester Uniteddel történelmük során. Az öt korábbi mérkőzésből négyszer saját pályájukon fogadták őket, amelyek közül a legemlékezetesebb az 1970-es FA-kupa mérkőzés volt, ahol a 8-2-re megnyert találkozón George Best hatszor tudott eredményes lenni, de 2004-ben ugyanebben a sorozatban 3-0-ra is kikaptak.

 

AZ FA-KUPA 5. FORDULÓJÁNAK PÁROSÍTÁSAI:

Sheffield Wednesday v Manchester City
Reading vagy Cardiff City v Sheffield United
Chelsea v Shrewsbury Town vagy Liverpool
West Bromwich Albion v Newcastle United vagy Oxford United
Leicester City v Coventry City vagy Birmingham City
Northampton Town vagy Derby County v MANCHESTER UNITED
Southampton vagy Tottenham Hotspur v Norwich City
Portsmouth v Arsenal


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!