Maguire: Nézzük a pozitív dolgokat

Maguire elismerte, hogy a csapat csalódott a szerda esti kiesés miatt a kupából, ám úgy gondolja, hogy a City legyőzése mindenképp pozitív és örömmel tölti el a Vörös Ördögöket.


Miután január elején az Old Traffordon 3-1-es vereséget szenvedtek a United játékosai azzal a tudattal kellett az Etihadban pályára lépniük, hogy legalább 3 gólos különbséggel kell nyerniük, ha szeretnének a Wembleyben döntőt játszani. A történések is úgy alakultak, hogy felcsillant a remény a játékosok előtt miután Matic egy nagyszerű góllal megszerezte a vezetést a vendégeknek az első félidőben. Sajnos ezt követően a szerb piros lapot kapott a második játékrészben és elmaradt a második gól ami már egy drámai büntetőpárbajt eredményezhetett volna. A United végül megtartotta egy gólos előnyét ám ezzel együtt is kiesett a kupasorozatból. Maguire azonban optimistán értékelt a találkozó után.

 

"Mindenképp a pozitívumokat szeretnénk kiragadni a mérkőzésből" - mondta a kapitány. "Csalódottak vagyunk, mert bár a mérkőzést megnyertük mégis kiestünk. Sajnos az Old Traffordon lejátszott mérkőzés első félideje megpecsételte sorsunkat, hiába tudtunk már a második játékrészben jobban teljesíteni. Tudtuk, hogy az ellenfél erős, de megtettünk mindent amit tudtunk."

 

"Tudtuk, hogy az első gól megszerzése döntő fontosságú lesz" - folytatta Maguire. "Úgy érzetük az első gól megszerzése után, hogy képesek vagyunk újra betalálni és kiharcolni a büntetőket. Sajnos ez nem történt meg. Nyomás alá tudtuk őket helyezni és idegesen játszottak hazai pályán. Több lehetőséget kellett volna kidolgoznunk mint amennyi sikerült. Az utolsó percekben kapott szabadrúgás volt a végén az utolsó nagy esélyünk. Dühösek vagyunk és csalódottak, hogy a győzelem jelen esetben kiesést ért a hazai pályán elszenvedett vereség miatt."

 

 

Maguire elismerte, hogy Matic kiállítása hatással volt a csapat játékára. A szerb játékos már korábban besárgult a mérkőzésen a bíró pedig zuhanyozni küldte a második játékrészben. Ez pedig hatással volt a csapat támadó játékára is.

 

"Nehéz hátrányban helyzeteket kidolgozni" - mondta Harry. "Félidőnél még tökéletes helyzetben voltunk. Az utolsó húsz percben is játékban akartunk maradni, próbáltuk továbbra is nyomás alatt tartani őket, de Nemanja elvesztése megnehezítette a dolgunkat. Nem hibáztatjuk őt, de nehéz volt nélküle játszani."

 

A United legközelebb szombaton lép pályára a Wolves ellen és Maguire nehéz mérkőzésre számít, de mindent meg kell tenniük a győzelemért mielőtt a csapat két hetes pihenőre vonulna.

 

"Fontos a győzelem" - mondta. "Mindent meg kell tennünk ezért mielőtt két hétre pihenőre vonulnánk. Úgy érzem, hogy szükségünk lesz a feltöltődésre. A második félidőben már érezhető volt a fáradtság. A Farkasok ellen azonban még össze kell szednünk magunkat és jó eredményt kell elérnünk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!