Club Brugge 1-1 Manchester United

Martial találatával 1-1-es döntetlent ért el a Manchester United a Club Brugge otthonában.


Ole Gunnar Solskjaer csak öt játékost hagyott a kezdőcsapatban a hétfői bajnoki után, bekerült többek között Romero, Dalot, Pereira és Lingard is.

 

A meccset a hazaiak kezdték veszélyesebben, már a 3. percben hatalmas lehetőségük adódott, egy gyors bedobást követően jobbról érkezett középre a labda, nagy kavarodás alakult ki a kapu előtt, de szerencsére a hazaiak támadójáról kapu fölé pattant a játékszer.

 

A Vörös Ördögök labdabirtoklással próbálták megállítani a belgákat, ami sikerült is nekik, rengeteget passzoltak Matic-ék, de komoly helyzet csak a 14. percben jött. Ekkor Pereira indult meg, egy kényszerítő után lövésre szánta el magát, ám Mignolet szögletre tolta a próbálkozást.

 

Sarokrúgás után Matic a másik szögletzászlónál próbált trükközni és szögletet kiharcolni, ám a játékvezető kirúgást ítélt. Ezt Mignolet gyorsan elvégezte, talán még mozgott is a labda. A kirúgással Dennis-t indította, aki látta, hogy Romero kint áll a kapuból és okosan, a kapust átívelve passzolt a hálóba, 1-0 a hazaiaknak.

 

Két perc elteltével gyors passzokkal jutottak be a hazaiak a United tizenhatosára, de szerencsére a lövés kapu mellé szállt.

 

A 27. percben megint a belgák veszélyeztettek, Dennis tört be a büntetőterületre, passzolt a társához, majd vissza is kapta, kiszorított helyzetből próbált gólt szerezni, de Romero a helyén volt és a rövidnél hárítani tudott.

 

A semmiből jött a manchesteri egyenlítés; egy ártalmatlan bedobást nézett el Mechele, Martial csapott le a labdára a félpályánál, kapu felé tört és a kimozduló Mignolet mellett a bal alsóba passzolt, 1-1!

 

 

A 41. percben Matic remek labdával ugratta ki Pereirát, aki a tizenhatos oldalvonaláról középre lőtt, Martial nem érte el, de a hosszún érkezett Williams, aki azonban csúnyán mellé tüzelt. Jól jellemezte a fiatal bekk mai teljesítményét ez a kísérlet, nagyon gyengén, rengeteg technikai hibával focizott Brandon.

 

Két perc múlva Martial rázta le védőjét, 18 méterről elvállalt egy lövést, ám a kapufa mentett Mignolet helyett.

 

Bár a gól után végre helyzetei is voltak a manchesterieknek, az első 35 perc botrányosra sikerült. Semmi kockázatot nem vállalt senki, a legközelebbi társat játszották meg mindig, sok esetben ráadásul úgy, hogy a játékos mögé tették a játékszert, nehogy az ellenfél meg tudja szerezni azt. Így mondhatni az eredmény inkább a United számára volt hízelgő, mert a Brugge összességében jobb volt az első 45 perc legjavában.

 

Fordulás után megint nagyot hibáztak a hazaiak, Mata kapott labdát az ellenféltől, Martialt ugratta ki, aki azonban önzetlen volt és visszapasszolt a spanyolhoz, legalábbis próbált volna, de a védelemről megpattanva Mignolet-nak kellett nagyot nyújtóznia, nehogy a gólvonal mögé csorogjon a játékszer.

 

Az 50. percben Dennis volt önző és lőtt ahelyett, hogy középre gurított volna, Romero védeni tudott.

 

Nagyon alacsony színvonalon zajlott a második félidő közepe, szinte semmi veszélyt nem jelentettek a játékosok a kapukra. Ezt a 78. percben egy belga támadás zárta le, mely végén Dennis beadását Kossounou lőhette el 8 méterről, ám a védő csúnyán eltörte a labdát.

 

Az utolsó 10 percben növelte a fokozatot a United, ám sem Fernandesnek, sem Lingardnak nem sikerült kapuba találni.

 

Maradt a döntetlen, ami talán a manchesterieknek számít jobb eredménynek, folytatás, visszavágó egy hét múlva.

 

Európa-liga, legjobb 16 közé jutás
Club Brugge 1-1 Manchester United
Jan Breydel Stadion

 

Játékvezető: Aleksei Kulbakov

 

Brugge: Mignolet; Kossounou, Mechele, Deli; Mata, Rits, Balanta(Vormer 47.), De Cuyper(Schrijvers 74.); Vanaken; Tau(De Ketelaere 62.), Dennis
Nem használt cserék: Horvath, Okereke, Mitrovicx,  Ricca

 

United: Romero; Lindelöf, Maguire, Shaw; Dalot(Fernandes 81.), Pereira(Fred 71.), Matic, Williams; Lingard, Mata, Martial(Ighalo 67.)
Nem használt cserék: De Gea, Bailly, James, Wan-Bissaka

 

Gólszerző: Dennis 15' illetve Martial 36'

 

Sárga lap: Balanta, Vanaken, Mechele illetve Pereira
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!