Manchester United 5-0 Club Brugge

A United átgázolt ellenfelén, esélyt sem adott a Brugge gárdájának.


Odion Ighalo először volt a kezdőcsapat tagja érkezése óta, a középpályán pedig hosszú hetek óta ismét ott volt Scott McTominay.

 

Micsoda kezdés! A United az első perctől kezdve úgy állt a mérkőzéshez, hogy minél hamarabb lezárja azt. Mata és Fernandes lövése is ígéretesnek tűnt, de nem lett gól belőle. Nagy nyomás nehezedett a vendégekre, de megúszták az első perceket. Sőt, Mignolet majdnem ismét gólpasszt adott egy kirúgásból, ám végül Maguire combjáról lecsorgott a labda, amit Bailly megszerzett, így elmúlt a veszély.

 

A 11. percben Vanaken beadását öklözte ki Romero a tizenhatos elé, épp Ritz elé, aki kapu fölé emelt. A belgák kontrából próbáltak veszélyeztetni.

 

Fél perc múlva Mignolet hozta kellemetlen helyzetbe magát és csapattársait is, a United megszerezte a labdát, Fernandes lőtt, de a kapus javította hibáját.

 

Shaw is lövőhelyzetbe került, de közeli próbálkozását blokkolta a Brugge védelme.

 

A 22. percben büntetőhöz jutott a United. Deli gondolta úgy, hogy védi kézzel James lövését, ami kapu felé tartott, a holland játékvezető azonnal kiállította a védőt. A tizenegyest Fernandes vállalta el és ahogy legutóbb, ezúttal is biztosan értékesítette. 1-0 a Unitednek, összesítésben 2-1.

 

A 33. percben saját térfélen adta el a labdát Ricca, McTominay szedte össze azt, majd zseniális átadással hozta gólhelyzetbe James-t, aki azonban kapu mellé lőtt.

 

Két perc múlva megduplázta előnyét a hazai alakulat. Fernandes csodásan ívelt a kiválóan mozgó Mata elé, aki az alapvonal mellől középre passzolt Ighalo elé, aki közelről lőtt a hálóba, megszerezve első manchesteri találatát!

 

James is nagyon szeretett volna gólt szerezni, de lövését blokkolták, Ighalo elé került a játékszer, a csatár kapura fordult, lőtt, de Mignolet leért és hárított.

 

A 41. percben Mata szerzett labdát, passzolt Fredhez, aki McTominayt hozta játékba, a középpályás nagyon okosan lőtte ki a jobb alsót, 3-0. Összesítésben 4-1!

 

Fordulás után kissé álmosan játszott a United, két szögletet is elvégezhettek a belgák, de komoly lehetőség nem született ezekből.

 

Az 54. percben a tizenhatos vonala mellől, remek helyről végezhetett el szabadrúgást Fernandes, a hosszút akarta célozni, de a belső nem jött ki, így csúnyán kapu mellé tüzelt.

 

Sokat esett a színvonal, a Vörös Ördögök nem erőltették úgy a támadásokat, mint az első 45 perc során, a Brugge játékosai pedig nem sokra mentek emberhátrányban.

 

A 67. percben végre történt valami, Mignolet rossz kirúgását Shaw szedte össze, Chonghoz gurított, aki középre akart gurítani, de a védőkről kipattant a játékszer épp Shaw elé, aki azonnal lőtt, Mignolet hárított nagyot.

 

Bő tíz perccel később a csereként beállt Greenwood próbálkozása kerülte el a kaput, pedig erő volt benne.

 

Már úgy tűnt, nem történik semmi a találkozón, de a vendégek megint csúnyán eladtak egy labdakihozatalt, Lingard harcolt, majd remekül iramodott meg, tökéletesen tálalt Fred elé, akinek nem volt nehéz dolga, 7 méterről az üres kapuba kellett passzolnia, 4-0!

 

Nagy kontrát vezettek a hazaiak, Greenwood loholt a jobb szélen, három védőre öt támadó jutott, végül Lingard lőhetett, Mignolet nagyot védett.

 

Chong járt közel a gólhoz, okosan lőtt a hosszú alsó felé, de a labda centikkel elsuhant a kapufa előtt.

 

Fred duplázott! Chong nagyon akart, de gólt nem ért el, viszont nagyon szépen tálalt Fred elé, aki higgadtan talált a hálóba, Mignolet mozdulni sem tudott.

 

A Vörös Ördögök magabiztos, nagyszerű játékkal kiütötték a belga csapatot és teljesen megérdemelten jutottak az EL legjobb 16 csapata közé.

 

 

Európa-liga, 16 közé jutás, visszavágó
Manchester United 5-0 Club Brugge
Old Trafford

 

Vezette: Serdar Gözübüyük

 

United: Romero, Wan-Bissaka, Maguire, Bailly, Shaw, Fred, McTominay(Greenwood 72.), Fernandes(Lingard 65.), James(Chong 46.), Mata, Ighalo
Nem használt cserék: De Gea, Lindelöf, Matic, Williams

 

Brugge: Mignolet; Mata(Mitrovic 62.), Mechele, Deli, Ricca; Kossounou, Rits(De Ketelaere 79.), Vanaken; De Cuyper, Tau(Diatta 62.), Okereke
Nem használt cserék: Horvath, Sobol, Krmencik, Schrijvers

 

Gólszerző: Fernandes 27' (11-es), Ighalo 35', McTominay 41', Fred 82', 93'

 

Sárga lap: -

 

Kiállítva: Deli

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!