Solskjaer reakciója a City legyőzésére

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer ünnepi hangulatban volt a City ellen az Old Traffordon aratott 2-0-s győzelmüket követően, ezzel pedig a 2009/10-es szezon óta először sikerült legyőzni a városi riválist a bajnokságban oda-vissza, a szezonban pedig már harmadszorra múlták felül Pep Guardiola legénységét.


Az eredmény mindennél többet jelent

"Mindig az eredmény jelenti a döntő faktort. Nagyon boldog vagyok a győzelemmel és az újabb három ponttal. A teljesítményünk olyan volt, mint amilyenre számítani lehetett ellenük, mert mindenki tudja, hogy jól kell védekezni velük szemben. Az első 15-20 perc nehezebbre sikerült, mint amilyennek kellett volna lennie a mi szempontunkból. De aztán elkezdtük siettetni őket és letámadással hibára késztetni, amelyekből aztán helyzeteket tudtunk kialakítani, amelyek között akadtak nagyon nagyok is."

 

A fiúk dicséretet érdemelnek

"Megtiszteltetés ilyen játékosokat irányítani. A vágy, a munkabírás; szerintem ezek azok a dolgok, amelyet a szurkolók imádnak ezekben a játékosokban. Látni a játékosok közötti kapcsolatot, a csapatot és a szurkolókat - micsoda hangulat volt. A végén mindenki a lelátókon maradt. Mikor megfordultam, láttam Sir Alexet [Ferguson] a páholyában, aki büszke volt és ez mindegyikünk számára nagy pillanat volt."

 

Taktikai fogások

"Időnként nyomás alá helyzetük és beszorítottuk őket, emellett pedig megpróbáltunk agresszívnak lenni a szárnyvédőinkkel és a támadóhármasunkkal. Úgyhogy emiatt hátul három belső védővel maradtunk és amikor igazán beszorítottuk őket, akkor szerintem hibára kényszerültek és természetesen elégedettek vagyunk az eredménnyel. Nem tudok egyértelműen rámutatni egyetlen dologra, de időnként a labdát birtokolva is védekezni kell, de nem fogok panaszkodni. Anthony és Bruno [Fernandes] hozták össze a gólunkat, de Bruno egy ilyen típusú játékos. Természetesen vannak begyakorolt figurák és én is láttam már ilyeneket korábban. Fejlődni fogunk csapatként, a játékosok pedig egyénileg, mert ma is két-háromszor kerültünk helyzetbe és gólokat szerezhettünk volna, ha fejben jobban ott vagyunk. Kétszer Dan James dönthetett volna jobban, egyszer Bruno, egyszer pedig Anthony készíthette le volna Brunonak. Ezek az apróságok hamarosan a helyükre kerülnek, de megtiszteltetés velük dolgozni, mert ők is tanulni akarnak és hallgatnak a tanácsainkra."

 

Fred sárga lapos figyelmeztetése szimulálás miatt

"Büntetőt kellett volna kapnia, mert egyértelműen az volt. Tisztán látszott, hogy rúgást kapott a bokájára [Nicolas Otamenditől]. Ez egy olyan dolog, amelynél az ember azt reméli, hogy még nem jön vissza kísérteni minket, de végül sikerült megfelelő eredményt elérnünk."

 

 

Mire van szükség ahhoz, hogy harcban lehessünk a bajnoki címért

"Úgy érezzük, hogy folyamatosan fejlődünk és tudjuk, hogy hiányzik még egy, két vagy három játékos és a tapasztalatuk a keretünkből ahhoz, hogy bajnokesélyes csapat lehessünk. Tudatában vagyunk ennek és nem most fogunk erről elkezdeni beszélni. Csak az képezhet most beszédtémát nálunk, hogy elkezdjünk felfelé kapaszkodni a tabellán, több pontot gyűjtsünk és harcban legyünk a top négyért, mert a Chelsea és a Leicester túl távol van hozzánk képest az én megítélésem szerint."

 

Képes lehet felvenni a kesztyűt Guardiolaval és Kloppal?

"Nem én győztem le háromszor Pepet, hanem a játékosaim. Igen, hiszek azokban a képességeimben, hogy képes lehetek a lehető legjobban fejleszteni ezt a klubot."

 

Tízből nyolc kapott gól nélkül lehozott mérkőzés

"Nézzük meg egyébként a két bekapott gólunkat - az egyiket érvényteleníteni kellett volna a Club Brugge ellen, mert a labda még mozgásban volt [a kirúgásuknál], az utolsó pedig David hibájából született, szóval védekezésben ott tartunk már, ahol szeretnénk."

 

Előre tekintés a tabellán

"Ez egy kulcsfontosságú győzelem számunkra, mert előre kell tekintenünk a tabellán és a Leicester illetve a City utolérését kell célul kitűznünk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy túl gyakran pontokat hullajtsunk, mint tettük azt múlt héten az Everton ellen, amikor minden adott volt számunkra egy győzelemhez. Talán sikerül végre a megfelelő útra rálépnünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!