Linzer ASK 0-5 Manchester United

A Manchester United magabiztos, gólzáporos sikerrel térhet vissza Ausztriából és szinte biztosra vehető, hogy továbbjutott az Európa-ligában.


Furcsa volt egy EL-nyolcaddöntőn üres lelátókat látni, a játékosok sem voltak hozzászokva ehhez, ami meg is látszott a mérkőzés elején. Az első 15 perc szinte helyzet nélkül telt el, alacsony színvonal mellett.

 

Utána azonban a manchesteriek aktívabban kezdtek játszani, Mata előtt adódott két helyzet, de a spanyol elpuskázta azokat. Sőt, Ighalo is lövéshez jutott, ám a hazai kapus szépen hárított.

 

A 24. percben remek átadások végén James 17 méterről lőhetett, a hazai kapus ismét hárított.

 

A fölény a 28. percben érett góllá; Fernandes indult meg, kis szerencsével nála maradt a labda, Ighalót hozta játékba, a csatár dekázott hármat, majd 17 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a felső lécről pattant be, 1-0 a Unitednek!

 

A gól után kicsit feljebb lépett a Linz, több időt tudott eltölteni ellenfele térfelén, de komolyabb próbálkozásig egészen a 40. percig kellett várni. Ekkor egy beadás szállt át a hosszúra, Frieser levette, majd a hosszú alsót kinézte magának, de Bailly nagyot blokkolt.

 

A 42. percben James gurított Ighalo elé, aki visszatette a játékszert Fernandesnek, a portugál lövése azonban gyengére sikerült. Két perccel később egy szöglet után Maguire érkezett tökéletesen, fejese csak centikkel ment el a kapufa mellett - nagy esély volt.

 

Megérdemelten vonulhatott vezetéssel a szünetre Ole Gunnar Solskjaer csapata, sokkal többet tett a gólért, mint a hazaiak.

 

A második játékrész sem indult nagy iramban, egy linzi lövés mellett 3-4 manchesteri helyzet volt, ám egyikből sem lett gól.

 

Az 58. percben megtört a jég, James kapott labdát, két csellel tisztára játszotta magát, majd remekül kilőtte a jobb alsót, 2-0 a Unitednek!

 

Négy perccel később Fernandes sarkazása zseniálisra sikeredett, így ugratta ki Ighalót, aki nagy helyzetben a kapufát találta el.

 

A hazaiak támadójátéka hagyott kívánni valót maga után, ha el is jutottak lövésig, a próbálkozások nagyon gyengére sikeredtek.

 

A manchesteri támadójáték is igen sokat esett, mégis sikerült újabb gólt szerezni. Mata iramodott meg, Fredhez passzolt, aki zseniálisan tálalt vissza a spanyol elé, Juan felnézett, majd elgurította a labdát a kapus mellett, 3-0 a Unitednek!

 

A ráadásban járt a meccs, amikor Chong indította Greenwoodot, a csatár a rövidre lőtt, a kapufát találta el, onnan a labda a másik kapufára pattant, majd a hálóban kötött ki.

 

Már azt hihettük, hogy 4-0 lesz a vége, ám egy szabadrúgás után Pereira 33 méterről lövésre szánta el magát, jól tette, mert a lövés a hálóban kötött ki. Bár a kapus beleért, nem tudott hárítani.

 

A vége 5-0 lett a manchesterieknek és szinte biztosan kijelenthető, hogy a nyolc közé jutott a csapat.

 

 

Európa-liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Linzer ASK 0-5 Manchester United
Linzer Stadion

 

Vezette: Artur Dias (POR)

 

LASK: Schlager - Ramsebner, Trauner, Ranftl - Reiter, Holland(Haudum 76.), Michorl, Renner - Tetteh(Raguz 61.), Klauss, Frieser(Balic 71.)
Nem használt cserék: Gebauer, Müller, Sabitzer, Wostry

 

United: Romero - Williams, Bailly, Maguire, Shaw - McTominay, Fred - James(Chong 71.), Fernandes(Pereira 78.), Mata - Ighalo(Greenwood 85.)
Nem használt cserék: De Gea, Lindelöf, Tuanzebe, Matic

 

Gólszerző: Ighalo 28', James 58', Mata 82', Greenwood 91', Pererira 93'

 

Sárga lap: Trauner, Klauss, Ramsebner, Reiter illetve Shaw
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!