Dalot: Fernandesből United-legenda lehet

Diogo Dalot szerint honfitársa és csapattársa Bruno Fernandes egy rendkívül fontos játékosa a jelenlegi Manchester Unitednek és fényes jövő áll előtte a klub színeiben.


Bruno Fernandes január végén igazolt a Manchester Unitedhez és szinte rögtön hatást gyakorolt az egész csapat mentalitására. Sajnos a múlt héten az angol bajnokság és a kupasorozatok is felfüggesztésre kerültek a koronavírus-járvány miatt, így kényszerpihenő vár Fernandesékre legalább április 3-ig.

 

Dalot, aki portugál honfitársa is Fernandesnek, nagyon várja az elkövetkező időszakot, mármint amikor visszatér a Premier League, úgy gondolja, Fernandessel elérheti a klub kitűzött céljait:

 

A portugál delegáció

 

"Ő egy zseniális játékos, egy klasszis. Egy legenda lesz itt belőle, semmi kétségem efelől" - nyilatkozta Dalot a Manchester United hivatalos podcastjében.

 

"Elképesztő formában van és még ennél is jobb teljesítményre lehet képes. Sokat fog tanulni ennél a klubnál. Egy meghatározó játékos lesz itt, aki nagy hatással lesz arra, hogyan szerepel a klub az elkövetkező időszakban."

 

"Ő volt a Sporting csapatkapitánya, azt is elmondhatjuk, hogy tapasztalt játékos, játszott már Olaszországban és Portugáliában is és ne felejtsük el, hogy még csak 25 éves! Pontosan tudja, hogy mit akar és meg is fogja valósítani azt."

 

Dalot és Fernandes még egy korábbi edzésen

 

Dalot 2018-ban igazolt a Portótól a Unitedbe, neki kicsit több időbe telt még beilleszkedett a csapatnál. Ő a napokban lesz 21 éves, de már most 13-szor volt kezdő a Premier League-ben, első fizetéséből pedig vett egy csapatbuszt gyerekkori klubjának, az Escola de Futebol O Fintasnak.

 

"Amikor a Portóba igazoltam, a Fintas semmit nem kapott, a Porto nem fizetett nekik, csak 6 Nike labdát, az volt a csapat első pár Nike labdája. Amikor a Unitedhez jöttem, először az járt a fejemben, hogy nekik valahogy megháláljam mindazt, amit értem tettek."

 

"Ezért vettem nekik egy buszt, amivel elmehetnek meccsekre, edzésekre és a mezeket, felszereléseket is magukkal tudják vinni. Emlékszem, régen az édesapám is ilyennel foglalkozott. Felkapott engem, két-három csapattársamat és elvitt minket meccsre vagy edzésre, aztán haza is persze."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!