A Manchester United leggyorsabb játékosa a szezonban

A sebesség az egyik legnagyobb fegyvere ebben a szezonban Ole Gunnar Solskjaer fiatal és egyre javuló csapatának. De ki a leggyorsabb játékos?


A labdarúgás fejlődése lehetővé tette számunkra, hogy egyre több statisztikát, összehasonlítást tanulmányozhassunk. Az Opta szakértőinek adataiból most megtudhatjuk melyik Vörös Ördög volt a leggyorsabb a Premier League eddigi mérkőzésein.

 

Nem túl meglepő, ha megtudjuk Daniel James 29 meccsből 12 alkalommal érte el a legnagyobb sebességet ebben a szezonban, többször mint bármelyik csapattársa.

 

 

A lista második helyezettje Marcus Rashford, aki 9 bajnokin volt a csapat leggyorsabbja, mielőtt januári hátsérülését követően három-négy hónap kényszerpihenő várt rá.

 

 

Ők azok, akik a legtöbb alkalommal nyertek ebben az összehasonlításban, de ki produkálta a legnagyobb sebességet?

 

Az arany Greenwood-é. Az akadémia neveltje az Everton elleni 1-1-es döntetlen során 37,60 km/h sebességet produkált, ami magasabb mint bármely United játékosé a szezonban. Ezzel megelőzte Fred-et akinél decemberben az Old Traffordon szintén az Everton ellen mértek 37,29 km/h-t.

 

 

A szezon eddigi leggyorsabbjai:

Greenwood - 37,60 (Everton, idegenben)

Fred - 37,29 (Everton, otthon)

James - 36,90 (Burnley, idegenben)

James - 36,50 (Liverpool, idegenben)

Rashford - 36,32 (Crystal Palace, otthon)

 

Ők voltak a leggyorsabbak, de 29 meccsen tíz különböző United játékos érte el a legnagyobb sebességet csapatából. Azt tudjuk, hogy James 12-szer, Rashford pedig 9-szer nyerte a futóversenyt, még Greenwood és Fred egyszer-egyszer. Lingard a városi rangadón 34,43, Pereira pedig a Newcastle ellen 34,68 km/h-ig gyorsult. Némileg meglepőbb Jones 34,44-e, Williams 34,04-e, de Lindelöf 35,17-e mindenképp. Rajtuk kívül még Chong fért fel a listára, aki 35,47 km/h-s tempót diktált.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!