#ACityUnited: Manchesteri összefogás

A United és a City együttesen 100.000 fontot adományozott a rászorulók megsegítésére Nagy-Manchester megyében.


A város két ősi riválisa együttműködésre lépett, hogy segítséget nyújtson a koronavírus járvány miatt kialakult növekvő igények kielégítésére. Mindkét klub 50-50.000 fontot utalt át a The Trussel Trust jótékonysági szervezetnek, amelynek célja, hogy országos hálózata révén összefogja az Egyesült Királyság ételbankjait (food bank), hogy a szegénységben élők javára tartós élelmiszerrel tudjanak szolgálni.

 

A felajánlás lehetőséget teremt, hogy növelni tudják a helyi ételbankok kapacitásait, valamint pótolják azt az eddig kiesett mennyiséget, amit a csapatok szurkolói egy-egy meccsnapon szoktak begyűjteni élelmiszer vagy pénz formájában. A hazai mérkőzések során az Old Trafford és az Etihad környezetében is lehetőség nyílt adakozni, amíg a bajnoki versenyfutás fel nem lett függesztve. A pénzösszeg biztosítása mellett a United és a City alapítványai is különös figyelmet szentelnek a bajbajutottak támogatására.

 

 

A csapatok közös közleményükben elmondták, büszkék arra, hogy drukkereik mindig is ennyire komolyan vették polgártársaik sorsát, és különösen örülnek, hogy a jelenlegi helyzetben sem hagyott alább a segítőkedvük.

 

A Vörös Ördögök és a Polgárok összetartásával 19 megyei ételbank működéséhez járulnak hozzá, ami a pillanatnyi helyzetben hatalmas segítség ezeknek a szervezeteknek, mivel gyorsan emelkedik azok száma, akik ellátásra szorulnak, illetve az általános adományozási hajlam és az önkénteskedés is visszaszorulóban van. Emellett az MU legendái sem tétlenkedtek a vírus okozta felfordulásban, Gary Neville és Ryan Giggs manchesteri szállodáikban ingyenes elhelyezést biztosítanak a megfeszített munkát végző egészségügyi dolgozók és szakemberek számára.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!