Élen a United a fiatalok játéklehetőségében

A Manchester United ad a legtöbb akadémistának pályára lépési lehetőséget az összes klub közül a Premier League-ben.


Számításaink szerint a 11 saját nevelésű játékos száma, akinek lehetőséget adott Ole Gunnar Solskjaer a 2019/20-as szezonban meghaladja az összes többi csapatét a bajnokságban.

 

A Chelsea, akik az Ifjúsági FA-kupában az elődöntős ellenfeleink szorosan ott vannak a második helyen, megelőzve másik két londoni klubot, az Arsenalt és a Tottenhamet.

 

Tizenegy, a klubnál nevelkedett játékos lépett pályára az első osztályban az idei kiírásban, név szerint: Tahith Chong, James Garner, Angel Gomes, Mason Greenwood, Jesse Lingard, Scott McTominay, Andreas Pereira, Paul Pogba, Marcus Rashford, Axel Tuanzebe és Brandon Williams.

 

 

A Chelsea egyel kevesebb, azaz 10 játékossal áll mögöttünk: Tammy Abraham, Faustino Anjorin, Armando Broja, Andreas Christensen, Billy Gilmour, Callum Hudson-Odoi, Reece James, Tariq Lamptey, Mason Mount és Fikayo Tomori.

 

Az Arsenalnál pályára lépett Hector Bellerin, Ainsley Maitland-Niles, Reiss Nelson, Eddie Nketiah, Bukayo Saka, Emile Smith-Rowe és Joe Willock. Gabriel Martinelli nem tartozik a felsorolásba, aki 18 évesen csatlakozott a klubhoz.

 

Eközben a Spurs felsorolásába tartozik Harry Kane, Oliver Skipp, Troy Parrott, Japhet Tanganga, Kyle Walker-Peters és Harry Winks mint a csapat akadémiai csillagai.

 

Az összehasonlítás szempontjából a tényleges pályára lépést tekintve a United és a Chelsea játékosai között a Vörös Ördögök jönnek ki győztesen.

 

A Chelsea-nél összesen 124 alkalommal léptek pályára a fiatalok, míg Solskjaer-nál ez a szám 137 eddig a 2019-20-as kiírásban.

 

Habár Frank Lampard többször adott helyet a kezdőben játékosainak (97-87) két fiatal csak egy rövid debütálás erejéig állt be a kispadról a legutóbbi kirándulásuk alkalmával (Faustino Anjorin és Armando Broja) egy kényelmes, 4-0-s győzelem során az Everton ellen korábban ebben a hónapban.

 

A gólokat tekintve a Vörös Ördögök ebben is az élen állnak (25-21) Rashford (14) és Abraham (13) vezetésével a csapatukban.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!