A United top 50 kútba esett igazolása – 1. rész

Zinedine Zidane, Virgil van Dijk, Ronaldo és Ronaldinho is azon játékosok közé tartoznak, akiket a United végül nem tudott leigazolni.


A Manchester United számos jó játékost szerződtetett, de le is csúszott néhány, talán még jobb igazolásról.

 

Ha a listán szereplő összes játékost megvásárolták volna, akkor valószínűleg minden évben megnyerték volna a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját, és ez nem túlzás.

 

Íme, az 50 legjobb játékos, akiket nem sikerült leigazolni, és néhány, akiket valószínűleg nem is akartak…

 

50. Nicolas Gaitan

 

 

Ha beírjuk Nicolas Gaitan és a Manchester United nevét a Google-be 93,400 találatot kapunk. Máig vannak futball riporterek északnyugaton, akik már a játékos neve hallatán is verejtékezni kezdenek.

 

Gaitant évekig boronálták össze a Uniteddel. A legközelebb 2012-ben járt ahhoz, hogy az Old Traffordra igazoljon, mintegy 20 millió font körüli összegért.

 

Munkavállalási engedély problémák miatt azonban sohasem jött létre az üzlet és a játékos maradt a Benficában, majd négy évvel később az Atletico Madridhoz igazolt.

 

49. Leighton Baines

 

David Moyes tudta, hogy szüksége lesz pár igazolásra, amikor a Manchester United menedzsere lett 2013-ban. A United megnyerte a bajnokságot Sir Alex Ferguson utolsó szezonjában, és Moyes szeretett volna ebből erőt meríteni.

 

Cesc Fabregas és Thiago Alcantara is a bevásárló listáján voltak, mint ahogy további két játékos, akiket nagyon jól ismert az Evertonnál eltöltött idejéből - Marouane Fellaini és Leighton Baines személyében.

 

Közös ajánlat is befutott, köztük egy 28 millió fontról szóló. Amikor az Everton elutasította ezeket, a United elkezdett külön ajánlatokat tenni.

 

Fellaini végül az átigazolási időszak utolsó napján érkezett 27 millió fontért, de Baines mellett kitartott az Everton, és a játékos sem sürgette az átigazolást.

 

"Én csak ültem a kerítésen és néztem, hogy hogyan zajlanak a dolgok" – mondta később Baines. "Talán csak azért, mert így neveltek."

 

48. Alphonso Davies

 

 

 

Alphonso Davies mindössze 19 éves, de mégis a világ legjobb balhátvédjének benyomását keltette, amikor a Bayern München kiütötte a Chelsea-t a Bajnokok Ligájában februárban.

 

A United élénken követte a játékost, és meg is invitálták egy háromhetes próbajátékra 2018. januárjában.

 

De miután Davies épphogy csak visszatért egy edzőtáborból a kanadai olimpiai válogatottal, az akkori klubja, a Vancouver Whitecaps nem engedte el ismét a játékost.

 

Hat hónappal később a Bayern München 14 millió fontért megvásárolta, és úgy tűnik ez az üzlet minden pennyt megért.

 

47. David Hirst

 

1992 szeptemberében a United igazolni szeretett volna egy csatárt Mark Hughes mellé, miután Dion Dublin eltörte a lábát mindössze hat fellépés után a Unitednél eltöltött karrierjében.

 

Ferguson már korábban is szerette volna leigazolni a játékost, és ismét meg akarta próbálni. A United 3.5 millió fontos ajánlatot tett a játékosért, de a Sheffield Wednesday elutasította azt.

 

A United végül Eric Cantonát igazolta le, és a többi – ahogy mondani szokás - már történelem, miután 26 év után megnyerték a bajnokságot a Premier League induló szezonjában.

 

46. Erling Braut Haaland

 

 

 

Nem kérdés, hogy Erling Haaland remek igazolás lett volna a United számára, de végül ez nem történt meg.

 

A 19 éves játékos a Borussia Dortmund csapatához igazolt a Red Bull Salzburg együttesétől januárban, és az, hogy a United nem tudta megszerezni a játékost talán nem fog meglepni senkit, ha figyelembe vesszük, hogy Haaland ügynökét Mino Raiolának hívják.

 

45. Cyrille Regis

 

Cyrille Regis ismerős lehet a lélegzetelállító góljairól a West Bromwich ikonikus, sötétkék és fehér csíkos mezében. Azonban a United híres, vörös mezét is viselhette volna, ha Ron Atkinson leigazolja őt.

 

Atkinson dolgozott korábban Regisszel a West Bromnál, és a Unitedben is szívesen látta volna őt, amikor 1986-ban a csapat menedzsere volt.

 

Az egyezség elviekben megköttetett a Coventry-vel, de végül nem jött létre az átigazolás, miután Regis combsérülést szenvedett.

 

44. Thiago Alcantara

 

 

 

Aláír, nem ír alá? Aláír, nem ír alá? Aláír, nem ír alá? Aláír, nem ír alá? Aláír, nem ír alá? Aláír, nem ír alá? Aláír, nem ír alá? Aláír, nem ír alá? Nem írt alá. Következő.

 

43. Ivan Perisic

 

2017 nyarán Jose Mourinho szerette volna leigazolni a horvát szélsőt az Inter csapatától. A saga végül egész nyáron tartott.

 

Az Inter ragaszkodott a játékos árához. 50 millió eurót szerettek volna kapni, de a United 40 milliónál többet nem akart fizetni. Ez végül egészen az átigazolási ablak bezárulásáig húzódott, és Perisic végül maradt az Interben.

 

Perisic később elárulta, hogy azért nem igazolt a Unitedhez, mert az Inter akkori új menedzsere, Luciano Spalletti megkérte, hogy maradjon. "Ez nagy ösztönzés volt" – mondta Perisic. "A futballban az apró részletek kulcsfontosságúak ezekben a helyzetekben."

 

42. John Obi Mikel

 

 

 

A Manchester United tulajdonképpen leigazolta John Obi Mikelt a Lyn Oslótól 2005-ben. A nigériai középpályás egy sajtótájékoztatón Manchester United mezben jelent meg, hogy bejelentse az átigazolást.

 

De volt egy kis probléma. A Chelsea abban a hitben volt, hogy már megállapodtak a játékossal, és nem voltak hajlandóak elengedni az Old Traffordra.

 

Közel egy év jogi vita után Mikel végül aláírt a Chelsea-hez, de csak miután kifizettek 12 millió font kártérítést a Unitednek.

 

41. Kerry Dixon

 

A Unitednek szüksége volt egy csatárra 1986 nyarán, miután el kellett adniuk Mark Hughes-t a Barcelonának. Ron Atkinson Kerry Dixont szerette volna a Chelsea-ből, de az üzlet megvalósulása nem tűnt egyszerűnek.

 

Dixon három szezon alatt 93 gólt termelt a Stamford Bridge-en, és a Chelsea több mint 2 millió fontot szeretett volna kapni a játékosért.

 

Ezzel ő lett volna a legdrágább játékos Britanniában, de Atkinson nem volt elragadtatva a Chelsea elnökétől, Ken Bates-től, aki szerinte "vadul felülértékelte" Dixont.

 

Dixon végül maradt a Chelsea-nél, és további hat szezon alatt még 100 gólt szerzett, amivel megszilárdította helyét a klub legendái között.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!