Ki a United legjobb és legrosszabb védője?

A rendelkezésre álló középső védőket osztályozta a MEN sport rovata.


Nem szolgál nagy meglepetéssel, ha a Unitedet újabb és újabb ászokkal hozzák szóba egy-egy átigazolási időszak előtt a Vidic-Ferdinand duó távozása óta, mivel hozzájuk hasonló kaliberű oszlopos tagokat azóta sem sikerült a klubnak beépítenie a hátvédsorba.

 

A koronavírus okozta leállást követően is rengeteg hír látott napvilágot a sajtóban, tucatnyi játékost említettek már meg, mint potenciális nyári szerzeményeket, de ezek a pletykák valószínűleg mind szintén csak a kacsák táborát fogják gyarapítani. Legtöbbször Matthijs De Ligt és Kalidou Koulibaly neve merül fel, de igazából a következő transzfer ablakban nem a középső védő poszt megerősítése lehet az első számú prioritás a Vörös Ördögök számára.

 

Ole Gunnar Solskjaernak jelen állás szerint hét választási lehetősége van az eljövendő idényre nézve, a Manchester Evening News pedig rangsorolta ezeket:

 

7. Phil Jones

 

A korábbi blackburni futballista, aki a leginkább áll a szurkolók kereszttüzében, már jó néhány találkozón nyújtott maradandót a United színeiben 2011-es csatlakozása óta, de úgy fest, kifelé lóg a lába az Old Traffordról mostanság.

 

Ebben a szezonban is összehozott több balszerencsés produkciót, gondoljunk csak a Sheffield vagy a City elleni összecsapásokra. Ettől függetlenül azért nem mondható csapnivaló sportolónak, csak egy friss kezdetre lenne szüksége, amire azonban már nem biztos, hogy a 20-szoros bajnoknál lesz meg a sansza.

 

6. Marcos Rojo

 

A 2014-es világbajnokságon mutatott tündöklése után remek üzletnek tűnt az argentin leigazolása. A korábbi edzők viszont nem mindig szívlelték a tizenhatoson belül mutatott számos meggondolatlan és vakmerő cselekedetét, és Solskjaer sem igazán bízik benne, ezért örömmel engedte kölcsönbe nevelőegyütteséhez, az Estudianteshez Rojot. A 30 éves labdarúgó rengetegszer bajlódott sérüléssel manchesteri karrierje során, de már nem valószínű, hogy a továbbiakban is a carringtoni orvosi központ szolgáltatásait kell majd igénybe vennie.

 

5. Axel Tuanzebe

 

 

A 22 éves ifjú mindössze 18 tétmeccsen húzhatta magára a vörös mezt eleddig. Az Aston Villánál töltött kölcsönléte alatt virágzó teljesítményt nyújtó védő hatalmas lelkesedéssel beszélt manchesteri terveiről, így elköteleződöttnek látszik az akadémián felcseperedett korosztályos angol válogatott. Megvan benne a potenciál, hogy sokra vigye az Álmok Színházában.

 

4. Chris Smalling

 

A listáról talán a Farkasoknál lévő bekk helyzete a legérdekesebb. Habár a 31-szeres válogatottat már Solskjaer és Southgate is parkolópályára tette, mégis felkeltette az érdeklődést a Serie A-ban mutatott formája miatt. Smalling megbízható, jól olvassa a szituációkat és érett játékot mutat be. Egyelőre azért még nem tekinthető "kifutó modellnek", de benne lehet a pakliban, hogy már nem tér vissza a keretbe, és átteszi székhelyét valamelyik másik szigetországi városba, vagy esetleg marad Rómában.

 

3. Eric Bailly

 

Ő a legnagyobb talány. Ha képes lenne hosszabb ideig egészséges maradni, akkor talán a lista élén is végezhetne. Amire szüksége van az a kiegyensúlyozott teljesítmény és bizonyos helyzetekben hideg fej. A még mindig csak 25 éves elefántcsontparti mellett érdemes lenne kitartani, született védőbástya, minden kvalitása megvan ahhoz, hogy a Premier League egyik kiemelkedő alakja legyen, amit például hosszabb sérüléséből visszatérve a Stamford Bridge-en mutatott ellenállhatatlan stabilitásával is bizonyított.

 

2. Victor Lindelöf

 

Néha úgy tűnik, mintha alulértékelnék a svédet a szurkolók - pedig a tavalyi szezonban az év játékosa címet is elnyerhette volna házon belül.

 

Lindelöf január végén lendült kiváló formába, azóta a védelem 11 tétmérkőzésen mindössze 2 alkalommal kapitulált.

 

Ole nagyra becsüli a portugál bajnokságot is megjárt fiatalt, aki pazar párost alkot Maguire-rel a védelem tengelyében, kétségtelenül megérdemli az ezüstérmes helyet e névsorban.

 

1. Harry Maguire

 

 

Nyilván nem mondható el, hogy ennyi idő alatt törlesztette volna a Leicester City-nek fizetett 80 millió fontos vételárát, de fénysebességgel illeszkedett be a Unitedbe és a kapitányi karszalagot is kiérdemelte Maguire a norvég menedzsertől, ami azt jelenti, hogy kivételes igazolás, nagy jövő kecsegtet számára Manchester vörös felében. Lindelöffel karöltve vezérszerepe volt a kényszerszünet előtti veretlen menetelésben a prominens hátvédnek.

 

Annak ellenére tehát, hogy többek helye is kérdőjeles, valószínűleg nem a védelemben lesz a legnagyobb mozgás a klasszisok terén a nyári átigazolási szezonban. Töménytelen mennyiségű pénzt aligha lenne érdemes most belefektetnie a hátsó alakulat erősítésébe a Glazer-famíliának, mivel a jelenlegi garnitúra megfelelő hatékonyságot mutat a kezdő tizenegyben, és inkább más pozíciókra lenne szükséges fókuszálniuk Woodwardéknak, hogy újra versenybe szállhasson a United a bajnoki cím elhódításáért.


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!