Shaw: Érvényteleníteni kellene a bajnokságot

A balhátvéd szerint, ha a koronavírus miatt nem lehet folytatni, akkor jobb lenne érvényteleníteni a szezont.


A korábban április 3-ig elrendelt kényszerszünetet határozatlan időre felfüggesztették múlt héten, így a Premier League 2019/20-as küzdelmei csak akkor folytatódhatnak, ha már biztonságban meg lehet rendezni a mérkőzéseket.

 

A listavezető Liverpoolnak két győzelemre lenne szüksége, hogy 30 év után újra elhódíthassa az angol bajnoknak járó trófeát, a csata azonban sokkal szorosabb az európai kupahelyek megszerzéséért, illetve a kiesés elkerüléséért.

 

"El kéne engedni és még egyszer neki futni. Igen, újra kellene kezdeni" - mondta Shaw egy a Twitch videójáték-közvetítő oldalon lezajlott FIFA 20-as adománygyűjtő verseny résztvevőjeként.

 

"Ez lenne a helyes döntés. Ha nem tudjuk befejezni, akkor nem lehet eredményt hirdetni."

 

 

Fennáll a lehetősége annak, hogy a hátralévő meccseket zárt kapuk előtt rendeznék, viszont ezt nem szeretné Luke.

 

"A szurkolók nagyon fontosak, ebben a helyzetben pedig főleg megmutatkozik ez. A sport nem létezhet szurkolók nélkül... Ha nincs ki előtt játszanunk, akkor egyszerűen nem érezzük úgy magunkat a pályán, mint máskor."

 

"Nem telhet el úgy egy meccsnap, hogy nincsenek ott, mivel mindig óriásit nyújtanak, hogy tizenkettedik játékosként segítsék a csapatot. Hazai vagy idegenbeli meccsről van szó, mindent megtesznek, és ez sokat jelent nekünk."

 

A 8-szoros angol válogatott labdarúgó többek között Gareth Bale, Paulo Dybala, Dominic Calvert-Lewin, Jordan Pickford és Ruben-Loftus Cheek társaságában játszott a virtuális térben, amivel 17.000 font körüli összeget gyűjtöttek a nézői támogatások révén jótékonysági célokra.

 

A United három pontra állt a Chelsea-től a felfüggesztést meghozó döntés előtt, így nagy esély mutatkozott arra, hogy ott lehessen újra a Bajnokok Ligája főtábláján. A liverpooli Vörösökkel való rivalizálás folytán azonban elmondható, hogy a fanatikusok egy része biztosan nem bánná, ha annulálnák az idényt, aminek köszönhetően Jürgen Klopp együttese hatalmasat bukhatna.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!