Juan Mata top csapattársai

A ManUtd.com sorra vette azokat, akikkel legtöbb alkalommal szerepelt egy csapatban Juan Mata pályafutása során.


A spanyol rendkívüli karriert tudhat magáénak klub- és válogatott szinten egyaránt. 2010-ben vb-t, 2012-ben Eb-t nyert a La Rojával. A Valenciával a spanyol kupát, a Chelsea-vel az El-t és a BL-t hódította el a középpályás, de bajnoki elsőséget eddig nem sikerült szereznie.

 

Vitathatatlanul nagyszerű játékosokkal léphetett már pályára Mata. A United hivatalos honlapjának szerkesztői 5-3-2-es felállású tizenegybe válogatták őket:

 

Kapus:

David de Gea (218 alkalommal)

 

A spanyol kapussal töltötte a legtöbb időt a gyepen "Johnny Kills". Először 10 évvel ezelőtt a spanyol U-21-es válogatottban rúgták együtt a bőrt, majd a 2012-es nyári olimpiai játékokon, illetve a 2014-es vb-n, mikor már mindketten Manchesterben szerepeltek.

 

Védelem:

Miguel (110), Ivanovic (108), Smalling (156), Blind (110), Young (122)

 

Az öttagú hátsó alakzat jobboldali szélső védője Miguel, aki Fernando Torres mellett a másik játékos a listán, aki már visszavonult. A portugállal nyerte meg a Copa del Rey sorozatát 2008-ban. Branislav Ivanovic az egyik legszerethetőbb srácnak nevezte, miután elhagyta a londoni Kékeket Juan. A további három taggal kulcsszerepük volt abban, hogy a Vörös Ördögök csúcsra értek Van Gaallal az FA-kupában, Mourinhóval pedig a Ligakupában és az Európa-ligában.

 

 

Középpálya:

Joaquin (131), Herrera (125), Ramires (111)

 

Mata mindhárom korábbi elsőosztályú klubjából helyett kapott egy-egy labdarúgó ebben a csapatrészben. A veterán jobboldali középpályás Joaquin, aki 38 évesen is remekel a Betisben, négy szezont futott közösen a Valenciában Juannal. Ramires a Chelsea 2012-es Bajnokok Ligája győzelmében vett ki óriási szerepet, még ha a döntőben eltiltása miatt nem is lehetett ott. Mata jó barátja, Herrera öt évet töltött az Old Traffordon, mielőtt a PSG-hez állt volna tovább.


"Anderrel egy környéken laktunk. Edzések után sokszor ebédeltünk vagy vacsoráztunk együtt, nagyon jó barátommá vált. Hiányzik, de tartjuk a kapcsolatot."

 

Csatársor:

Martial (133), Torres (123)

 

A francia nem sokkal előzi meg Rashfordot a listán. Remekül kezdtek összejátszani, mikor a Unitedbe igazolt a támadó. A 2015/16-os szezonban egy emlékezetes 3-2-es St. Mary's-ben aratott siker során gyakorlatilag ketten végezték ki a Southamptont. A leggyümölcsözőbb párost válogatott társával, Torres-szel alkotta, akivel 123 közös fellépésen 19-szer készítettek elő egymás számára.

 

Cserepad:

Petr Cech (125), David Luiz (101), Antonio Valencia (109), Frank Lampard (100), David Silva (103), Marcus Rashford (111)


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!