Harry Maguire: Megtesszük a magunkét

Harry Maguire Garry Neville-nek beszélt az NHS szakemberei iránti tiszteletéről és arról, hogy a csapat hogyan tudja kihozni magából a maximumot ebben a nehéz helyzetben.


Harry Maguire, a Manchester United csapatkapitánya kifejezte az NHS (Nemzeti Egészségügyi Szolgálat) koronavírus pandémia idején végzett munkája iránti tiszteletét és megerősítette, hogy a focisták is "megpróbálnak mindent megtenni ebben a helyzetben, amit tudnak".

 

Maguire klubja nem fogja igénybe venni a kormány által nyújtott munkavállalói támogatást, ugyanis önerőből kívánja megvédeni a körülbelül 900 teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalója munkahelyét.

 

A kapitány felhívta a figyelmet, hogy minden klubnak más lehetőségei vannak arra, hogy megbirkózzon a kialakult szituációval, valamint elmondta, hogy folyamatos kapcsolatban áll a Uniteddel, hogy figyelemmel kísérhesse a klub álláspontjának alakulását.

 

 

A Sky Sports munkatársának, Gary Neville-nek a következőket mondta: "Azt gondolom hogy az első és legfontosabb, hogy minden klub más és más. Hetente megbeszélést folytatok a klubbal arról, hogy hogyan is akarunk előre haladni és a döntéseink alakulását folyamatosan figyelemmel kísérjük. Egyelőre ennyit tudok elmondani, ami a klubot illeti. Minden héten kiértékelést végzünk, majd tovább folytatjuk a folyamatok megfigyelését."

 

"Biztos vagyok benne, hogy a döntéseinket az elkövetkező hetekben is értékelni fogjuk, így láthatjuk majd hol állunk, és dönteni tudunk arról, hogy szükség van-e bármilyen fizetési halasztásra, vagy fizetéscsökkentésre."

 

Amikor a saját, otthonmaradással kapcsolatos helyzetéről kérdezték, Maguire elmondta, hogy mind ő, mind a csapattársai csoportos és egyéni edzést is végeznek, és nem látja semmilyen akadályát annak, hogy a játékosok fittek maradjanak a házi karantén idején is. 

 

"Egyaránt végzünk egyéni és csoportos edzést is, és megpróbálunk konferenciahívásban beszélni minden nap. Ami engem illet, szoktam csinálni pár gyakorlatot hasizomra, valamint a combomra is, de legfőképpen azt az edzéstervet hajtom végre, amit átküldenek nekem, így inkább kardiózok akár biciklin, akár az utcán, akár futópadon."

 

"Megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből. A napi egy órás gyakorlatokon túl nem sok mindent tudsz csinálni, úgyhogy semmilyen kifogása nem lehet a többieknek arra, hogy formában tartsák magukat."

 

A csütörtöki NHS dolgozóknak szóló, este 8 órakor kezdődő tapsvihar előtt Maguire hozzátette: "Ez egyértelműen nehéz helyzet, de az NHS-nek ez sokkal inkább az, akiknek a munkatársai minden nap odakint dolgoznak. A magam részéről elmondhatom, hogy nagyon büsze vagyok az NHS-re és arra a munkára, amit beletesznek ebbe az egészbe, úgyhogy továbbra is követem az iránymutatásokat, hogy megvédhessem őket is."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!