Rashford: Egy álom lett volna Scholes mellett játszani

A Manchester United támadója elmondta, hogy "egy álom lett volna" Paul Scholes mellett játszani az Old Traffordon.


Az utánpótlásból felkerült játékos 2016-ban robbant be a felnőtt csapatba, majdnem 3 évvel azután, hogy Scholes visszavonult a labdarúgástól tizenegy Premier League, két Bajnokok Ligája és három FA-kupa győzelmet követően.

 

Rashford ennek ellenére is olyan játékosoktól tanulhatott mint Wayne Rooney vagy Michael Carrick, és elmondta, hogy rengeteget segített a fejlődésében az, hogy olyanok előtt játszhatott, akik képesek ilyen passzokat adni.

 

 

"Egy álom lett volna olyasvalakivel játszani, mint ő" - kezdte Scholesról a mondandóját Rashford a The Official Manchester United Podcastjában.

 

"A legfigyelemreméltóbb a passzainak a mélysége. Talán legközelebb Wazza (Wayne Rooney) állt hozzá mikor mélyebben játszott, és olyankor előtte is egy élmény volt kilences pozícióban szerepelni."

 

"Hasonlóan Carrashoz (Michael Carrick), amint megkapták a labdát rögtön előre felé néztek és előre felé is akartak játszani. Nem csupán lábhoz, de sokszor a védelem mögé is bejátszották a labdát. Támadóként csak erre vágysz, feltéve persze, hogy valaki észreveszi ezeket a lehetőségeket és megpróbálja azokat megvalósítani."

 

 

Scholes szintén nyilatkozott a UTD Podcastnek, ahol elmondta, hogy megszabadítja a középpályát is a helyzetkialakítás terhétől az, ha olyan gyors támadók mögött játszhatnak, mint Rashford.

 

"Minden középpályás ugyanazt a játékost keresi. Egy olyan személyt, aki kéri a labdát, ugyanakkor olyan gyorsasággal is rendelkezik, mint Marcus. A sebesség és az agilitás a döntő" - mondta Scholes.


"Tudom azt, hogy ha átemelem egy belsővédő, vagy egy szárnyvédő felett a labdát, akkor neki meglesz a sebessége ahhoz, hogy lehagyja őket és gólt szerezzen."

 

"Néha figyelned sem kell ezekre a játékosokra, nem kell beszélned hozzájuk. Egyszer találkozik a tekintetetek, a labda nálad van, megfelelően időzítesz, és megtalálod a szabad területet a védő mögött."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!